Toscaanse Jasmijn Schutting

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 30 augustus 2022

kenmerken Toscaanse Jasmijn

Kind en tuin

Een kleurrijke omheining met een verscheidenheid aan klimplanten, waaronder de Toscaanse Jasmijn. Hij is winterhard, wat betekent dat hij de wintertemperaturen kan overleven. Groenblijvend, dus blijft het hele jaar door groen.

Waar planten?

Zet de klimplant naast een half beschaduwde schutting. Je krijgt dan een mooi begroeide schutting of muur met lichtgroen blad. In het voorjaar komt er een zee van witte bloemen in de vorm van sterren. Ze hebben een zoete geur en ruiken heerlijk.

U kunt de Toscaanse Jasmijn ook kweken voor zijn mooie bloemen, maar als u van de geur van de bloem wilt genieten, kunt u hem op stam kopen.

Gemakkelijke planten voor de tuin

De jasmijnstok kan temperaturen tot -10°C (14°F) overleven. Als de plant echter volledig bevriest, zal hij niet beschadigd worden. Hij zal volgend jaar terugkomen met nieuwe scheuten.

Klimplant voor de schutting

De klimplant heeft een Aziatisch uiterlijk. Je vindt de plant ook vaak in Italië en Europa, terwijl de vaste plant oorspronkelijk in Azië groeit. De klimplant groeit niet erg snel en heeft een steun nodig om naar boven te kunnen klimmen. Daarom is het handig om een klimconstructie of touwtje tegen de schutting te plaatsen waar de jasmijn zich aan kan vasthechten.

De bloemen maken de planten bijzonder. Vooral de heerlijke geur, die mensen en insecten aantrekt. Insecten houden ook van jasmijn vooral bijen en zweefvliegen. In de zomer heeft de plant geen bloem maar behoudt de vaste plant zijn mooie donkergroene bladeren ideaal voor vogels om te schuilen. De toscaanse jasmijn groeit in elke grond zolang deze niet te nat is als u een hele schutting wilt beplanten met de toscaanse jasmijn plant er drie per strekkende meter.

Heeft u een jasmijnplant in uw tuin?

Blauweregen , Wisteria verzorgen

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties