Strakke Voortuin Ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 14 augustus 2022

15 voortuin landschapsarchitectuur ideeën

Voorzichtig: Kan hondenuitlater voor mijn huis laten rondhangen

De meeste mensen kunnen niet anders dan een huis beoordelen op zijn uiterlijk. Als u op zoek bent om uw huis te onderscheiden van de rest, of als u gewoon wilt potentiële kopers te trekken om uw woning, hier zijn een aantal landschapsarchitectuur ideeën voor uw voortuin. U wilt uw buren toch niet tot last zijn!

1. Maak een leuk pad

Ja, u heeft waarschijnlijk een stoep die direct naar de voordeur van het huis leidt. Echter, een apart pad kan de belangstelling voor uw landschapsarchitectuur ontwerp en verfraaien van uw woning curb appeal! Het kan ook helpen punten van belang in uw achtertuin te verbinden, zoals het visueel koppelen van een fontein aan een bloembed of een boom aan de oprit. Hier ziet u een voorbeeld van hoe u een pad kunt maken van stapstenen of kiezels.

maak een pad in uw voortuin kleine voortuin ideeën (1)

2. Plant een boom

Het planten van een boom kan uw landschapsontwerp verbeteren als het goed wordt gedaan. Bij het kiezen van een boom plaatsing, rekening houden met hoeveel ruimte de boom zal groeien in de komende tien jaar. Plaats de boom op minstens de helft van de afstand tussen zijn volwassen hoogte en het huis. Bijvoorbeeld, als de boom 30 voet hoog wordt op volwassen leeftijd, plaats hem dan op ten minste 15 voet van het huis.

Als u een bestaande boom wilt rooien, markeer dan de locatie zodat u niet per ongeluk ondergrondse nutsvoorzieningen raakt. Als u van plan bent iets groots te planten, moet u ook eerst 811 bellen om te zien of er ondergrondse nutsvoorzieningen in de buurt zijn.

plant een boompje kleine voortuin ideeën

3. Maak mooie perken

Door verse mulch aan uw gazon toe te voegen, houdt u het gezond en aantrekkelijk. Mulch ontmoedigt ook onkruid en houdt water vast in uw gras. Bovendien houdt mulch de grond koel en vochtig, zodat u uw planten tijdens de hete zomermaanden geen water hoeft te geven. U kunt zelf eenvoudig nieuwe mulch in uw gazon aanbrengen, of u kunt iemand inhuren om dit voor u te doen.

maake mooie perken in je voortuin (1)

5. Verlicht uw huis met verlichting

Niets voelt ’s avonds gezelliger aan dan heldere, warme verlichting. Lichtjes op het pad of kleine lantaarns kunnen treden en paden accentueren. Probeer eens portiekverlichting te installeren om uw voordeur te verlichten. Of installeer een armatuur om een specifiek landschapselement te verlichten.

verlicht je voortuin kleine voortuin ideeën

6. Hang planten op

Als u op zoek bent naar super eenvoudige landschapsarchitectuur tips voor de voorkant van het huis, overweeg dan het toevoegen van een aantal hanging baskets aan uw veranda. Je kunt één grote plant kiezen of twee kleine planten die op elkaar lijken, zodat ze de ruimte niet overweldigen.

hang mooie planten op in je voortuin voortuin klein inspiratie ideeen

7. Als je nog geen bloembakken hebt voor je ingang, overweeg dat

Als u mensen in uw huis wilt verwelkomen met een vleugje kleur, kunt u overwegen kleurrijke bloemen te planten op uw voorportaal of traptreden. Coördineer ze met een geschilderde voordeur voor een samenhangende look.

mooie bloempotten in je kleine voortuin kleine voortuin ideeën

8. Gebruik heldere kleuren

Als uw gazon bedekt is met gras, kunt u de ruimte opvrolijken met wat kleurige bloemen of struiken.

Wees niet bang om kleuren te mengen. Kies een kleurenschema waarvan u denkt dat het goed werkt voor uw huis en kantoor eromheen.

gebruik heldere kleuren in je voortuin kleine voortuin ideeën

9. Een hek plaatsen

Voortuinen worden meestal geassocieerd met privacy en veiligheid. Omheiningen gemaakt van vinyl, hout, aluminium, of ijzer zijn enkele van de meest populaire keuzes voor voortuinen.

Zorg ervoor dat u de plaatselijke wetgeving kent voordat u tot installatie overgaat, want niet elke locatie staat dit toe. Ook kunt u uw gazon egaliseren voordat u een nieuwe omheining installeert, zodat het gelijkmatig afloopt. Dan heeft u een even rechte omheining.

plaats een hek in uw voortuin kleine voortuin ideeën

11. Door bomen en struiken te snoeien, groeien ze sneller en sterker

Voordat u nieuwe bomen of struiken aanplant, moet u de bomen of struiken die u al hebt eens bekijken; als u ze snoeit tot een handelbare grootte, kunnen ze er beter uitzien en er niet verwaarloosd uitzien. Struiken moeten zo worden gesnoeid dat ze bij elkaar passen, zodat ze er uniform uitzien, en ze mogen meestal niet hoger zijn dan heuphoogte.

snoei uw bomen en stuiken kleine voortuin ideeën

10. Maak het groener

Weelderig groen gras is een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van elk huis. Helaas kan het onderhouden van weelderig groen gras duur zijn. Als u zich echter concentreert op diep besproeien in plaats van frequent besproeien, hoeft u niet veel geld uit te geven. Vergeet niet om uw gras in de herfst te bemesten, zodat het voedingsstoffen en energie opslaat voor het volgende jaar.

maak uw voortuin groener kleine voortuin ideeën

12. Maak de randen van uw gazon schoon

Als de graskanten van uw gazon op uw oprit liggen, is het tijd om uw trimmer tevoorschijn te halen en de graskanten bij te knippen. Zo ziet uw voortuin er meteen netjes uit en verbetert u de conditie van uw voetpaden.

maak de randen van uw gazon strak kleine voortuin ideeën

1. Plant een bloembed

Huiseigenaren reserveren een perk vaak voor de achtertuin. Een perk in de voortuin kan echter een enorme impact hebben op de aantrekkingskracht van het huis. Voor een eigentijdse en strakke uitstraling kiest u één soort bloem in slechts één of twee verschillende kleuren. Voor een tuinontwerp in Engelse stijl voegt u bloemen van verschillende soorten en kleuren toe, en pakt u ze dicht bij elkaar.

plant een bloemen bed kleine voortuin ideeën

13. Vensterdozen installeren

Als uw huis te weinig kleur heeft, zet dan wat bloembakken voor het raam. Zet ze ook op de balustrade van je veranda. Verf ze in dezelfde kleur als de rest van uw huis, zodat ze bij elkaar passen. Pas ze in het kleurenschema van uw huis.

vensterdozen maken kleine voortuin ideeën

14. Gebruik stenen om gaten te vullen

Hebben uw bloembedden te weinig kleur? Zet er wat planten in! Planten brengen leven en schoonheid in elke tuin, en ze zijn ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. Bij kwekerijen en tuincentra vind je veel goedkope planten, en als je het lief vraagt, kun je vaak gratis planten krijgen.

gebruik mooie stenen in uw voortuin kleine voortuin ideeën

16. Voeg water toe

Verfraai uw voortuin door een waterpartij toe te voegen. Waterpartijen zijn onderhoudsarm, dus ze zijn perfect voor elk type landschap. Ze zijn er in allerlei vormen en maten, zodat ze in bijna elk landschap passen. Een grote voortuin zal er goed uitzien met een waterval of trapsgewijze beek, terwijl fonteinen en vogelbaden een aanvulling zullen zijn op kleinere voortuinen.

voeg water toe aan uw voortuin kleine voortuin ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties