Plantenrek Muur Buiten 16 Ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 8 augustus 2022

Hier zijn 16 creatieve manieren voor een plantenrek muur buiten

Je hoeft je planten niet in de grond te stoppen om ze te laten groeien. Probeer ze in plaats daarvan buiten te hangen! Hier zijn 15 creatieve manieren om een plant buiten te hangen.

1. Fles hangers

Hang je favoriete planten aan een boomtak met behulp van een glazen pot. Wikkel wat touw strak om de pot en bind hem dan stevig vast aan een stevige tak.

fleshangers plantenrek muur buiten

2. Hangende Mand Plantenstandaard

U hoeft geen haak te gebruiken om een plant aan uw plafond te hangen. In plaats daarvan kunt u gewoon deze hanging basket plantenstandaard gebruiken. Hij kan zelfs binnen worden gebruikt.

hangende mand planten plantenrek muur buiten

3. Muurplanten

U kunt kleine potjes aan een schutting bevestigen, of zelfs een pallet tegen de muur van uw huis, om bloemen of kruiden in te kweken als u niet genoeg ruimte hebt voor een tuin. Zorg er wel voor dat de ruimte veel zonlicht krijgt.

muurplanten plantenrek muur buiten

4. Binnen / Buiten Hangplanten

U kunt deze hangende plantenbak buiten of binnen gebruiken. Het is een mooie aanwinst voor elke kamer..

binnen en buiten hangende plant plantenrek buiten

5. Planten aan een rails

Deze kleine potten worden opgehangen aan een stalen rail, waardoor ze een ideale keuze zijn voor mensen die niet genoeg ruimte hebben om hun eigen planten te kweken. U kunt deze pot hangers gebruiken om een aantal verschillende soorten bloemen, waaronder rozen, dahlia’s, madeliefjes, zonnebloemen, goudsbloemen, zinnia’s, chrysanten, geraniums, lelies, en anderen te laten groeien.

planten aan een rails plantenrek muur buiten

6. Opknoping plantenrek buiten touw houder

Je kunt gemakkelijk je eigen hangende pot maken door wat touw te gebruiken. Hier is hoe je het moet doen.

opknoping plantenrek buiten touw houder

7. Tomaten op z’n kop

Tomatenplanten groeien het best als ze ondersteboven hangen aan zelfgemaakte emmerpotten die aan een hek worden bevestigd.

tomaten planten op de kop plantenrek muur buiten

8. Hangende mand aan boom

Als u een bos bloemen koopt in uw plaatselijke bloemenwinkel, zet ze dan niet gewoon ergens op een plank, maar probeer ze in een vaas of zelfs een pot te zetten. Het zal je verbazen hoe mooi ze staan op een ongewone plaats.

hangende mand aan boom plantenrek muur buiten

9. Balkon Bloemen

Als je een terras hebt, probeer het dan te versieren door er bloeiende planten neer te zetten. U zou manden aan de balustrade kunnen bevestigen en van boven manden vol bloemen kunnen ophangen.

balkon bloemen plantenrek muur buiten

10. Bloemen op een pergola trellis

Als u een tuinhek, een zadeldak of een pergola hebt, kunt u daar wat bloemen planten. Ze zullen meegroeien en zich verspreiden, en schaduw creëren voor de planten eronder. Wisteria groeit goed op deze structuren en voegt kleur toe aan de tuin.

Bouw uw eigen achtertuin pergola’s met behulp van deze plannen.

bloemen op een pergola trellis plantenrek muur buiten

11. Fles Plantenbakken

Om zaden binnenshuis te planten, plant u ze in een gerecyclede waterfles die in twee helften is gesneden. U kunt deze methode gebruiken voor alle soorten zaailingen.

fles plantenbakken plantenrek muur buiten

 

12. Hangend Terrarium

U kunt dit terrarium overal ophangen, binnen of buiten. Het ziet er goed uit hangend aan een hoek van de veranda of aan een pergola.

hangend terrarium plantenrek muur buiten

13. Gerecycleerde hangende pot

Verf een oude pot of zelfs een leeg koffiekopje en hang het aan het tuinhek. Dit is een leuke manier voor kinderen om betrokken te raken bij het tuinieren door de planten te kiezen en ze te planten.

gerecycleerde hangende pot plantenrek muur buiten

14. Wandpotten

Om bloemen en planten te laten groeien, hang je potten aan hekken of muren. Vierkante plantenbakken werken het best voor dit project.

wandpotten plantenrek muur buiten

15. Levende muur kunstig

Succulenten in levende muurplanten zijn een goede manier om uw terras of balkon van groen te voorzien. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en zien er het hele jaar door prachtig uit.

levende muur kunstig

16. Droogbloemen

Als u kruiden of een aantal favoriete inheemse planten wilt drogen, bundel ze dan samen en hang ze aan het hek. Je droogt de planten niet alleen, je creëert ook een mooie uitstalling.

Dit is een leuke droogbloemen winkel.

levende muur kunstig plantenrek muur buiten

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties