Muren Verven Inspiratie 45 muur verven ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 16 augustus 2022

45 creatieve muurverf ideeën en ontwerpen voor uw volgende renovatieproject

Een nieuwe laag verf is de snelste, eenvoudigste en goedkoopste manier om het interieur van uw huis op te frissen. Naast het gewoon opnieuw verven van de muren, kunt u ze gebruiken als accent of decor van de kamer. Met een beetje creativiteit en veel fantasie kunnen uw muren hoogtepunten in de kamer of het huis zijn. Deze eenvoudige DIY muurverf ideeën en ontwerpen zullen de muur direct veranderen in iets speciaals.

1. Willekeurige rechthoeken

Het is cool, modern en in het oog springend. Je hebt geen creatieve of artistieke vaardigheden nodig om deze ontwerpen te maken. Kies gewoon je favoriete kleurenpaletten en teken willekeurig vormen in verschillende kleuren.

willekeurige rechthoeken muren verven inspiratie

2. Scandinavisch blauw

In koele, moderne en minimalistische interieurs worden meestal blauwgrijze tinten gebruikt. Om deze looks te creëren, kunt u strepen schilderen in verschillende tinten blauw. Bedek grote delen van uw muren met schilderstape.

scandinavisch blauw muren verven inspiratie

3. Honingraat

Om een effen witte muur op te vrolijken, gebruik je verschillende tinten honingraat. Plaats ze willekeurig door de kamer. Gebruik felle kleuren voor de kinderkamer, minder felle kleuren voor de woonkamer of de familiekamer.

honingraat muren verven inspiratie

4. Turquoise Schaduw

Haal met deze Turquoise Ombre Muurverf de heldere en koele kleuren van de oceaan in huis. Combineer de kleurrijke muur met de accenten in zeethema, glazen en goud. De licht getinte houten vloer verzacht de schittering.

turquoise schaduw muren verven inspiratie

5. Gingham Stijl

Gingham behang is helemaal niet moeilijk! Het vergt alleen zorgvuldige studie van de kleuren, planning van het ontwerp en het recht houden van de lijnen om een mooie look te creëren.

gingham stijl muren verven inspiratie

6. Grijze Diagonalen

Dit is een van die eenvoudige muurverf ideeën en ontwerpen die uw huis kan transformeren in een chique en stijlvolle ruimte. Verf een effen witte muur met diagonale lijnen van verschillende diktes en tinten om een trendy en vrolijke vibe te creëren die perfect is voor moderne minimalistische huizen. U kunt ook proberen een lichtblauwe muur te schilderen met diagonale lijnen van verschillende breedtes en tinten om uw kamer een frisse nieuwe uitstraling te geven.

grijze diagonalen muren verven inspiratie

7. Elegante lijnen

Een zwart hoofdeinde creëert een elegante achtergrond voor een kamer. Dunne lijnen geven een modern tintje.

elegante lijnen muren verven inspiratie

8. Orange

Je kunt een smalle lege ruimte gemakkelijk aankleden met dit oranje burst-verfeffect. Neem gewoon uw favoriete kleur en voeg geleidelijk witte verf toe tot u de gewenste tint hebt. Een leuke en makkelijke manier om een saaie hoek wat kleur te geven.

orange muren verven inspiratie

9. Verticale Scheiding

Strak, modern en creatief. Werk uw binnenruimtes eenvoudig bij met deze driekleurige horizontale scheidingswand. De grijze tinten passen bij een moderne ruimte, terwijl de levendige gele accenten voor extra persoonlijkheid zorgen. Integreer gele decorstukken om het kleurenschema te benadrukken.

verticale scheiding muren verven inspiratie

10. 3D Box

Voeg plezier toe aan uw huis met wat 3D-muureffecten. Dit driekleurige driedimensionale doosontwerp is eenvoudig te voltooien. Teken de lijnen en markeer de kleuren zodat je niet in de war raakt. Het gebruik van schilderstape versnelt het proces en zorgt voor rechte randen.

3d box muren verven inspiratie

11. Circel shaduw

Deze cirkel ombres zijn geweldig voor als je gewoon iets leuks wilt toevoegen aan een lege muur. Begin met een grote cirkel op de muur. Verdeel de cirkel in verschillende verticale segmenten. Verf het middelste deel met de oorspronkelijke verfkleur. Verdun vervolgens de verf met wit en werk zo langs de buitenkant van de cirkel. Als de hele cirkel is geschilderd, verwijdert u de schilderstape die de segmenten van elkaar scheidt.

circel shaduw muren verven inspiratie

12. Charmante Ruit

Leuk, charmant, origineel. Deze muurschildering met blauwe cheque past goed bij het interieur van een huis aan de kust. Maar je kunt ook je eigen cheque-ontwerp maken en aan de muur hangen! Kies je favoriete kleur en maak nog drie complementaire tinten om je cheque design compleet te maken.

charmante ruit muren verven inspiratie

13. Kleurrijke Geometrie

Dit gedurfde en levendige geometrische patroon werkt goed voor zowel binnen- als buitenruimtes. Het heeft een energieke uitstraling, waardoor het perfect is voor ruimtes waar u veel positieve energie wilt laten stromen, zoals de woonkamer of de eetkamer.

kleurrijke geometrie muren verven inspiratie

14. Bloemen Accent

Voeg wat kleur toe aan een anders saaie kamer met dit vrolijke en leuke muurbloem accent. Gebruik rood of oranje voor een warme uitstraling, of gebruik geel voor een koele look.

bloemen accent muren verven inspiratie

15. Willekeurige lijnen

Creëer een interessante muur met behulp van een vrij weekend en wat creativiteit. Dit unieke tweekleurige verfaccent is leuk en modern. Het heeft willekeurige lijnen en kleurblokken waardoor het er dramatisch en origineel uitziet.

willekeurige lijnen muren verven inspiratie

16. Pastel driehoeken

Leuk, vrolijk en briljant! Een geweldig idee voor kinderkamers, speelkamers, keukens en familiekamers. Heldere pastels op de muren zullen uw huis een vrolijk en opwindend gevoel geven. Perfect voor elke gelegenheid!

pastel driehoeken muren verven inspiratie

17. Gemengd Grijs

Wilt u een eenvoudige grijze muur, maar bent u niet helemaal tevreden met de saaie oude grijze kleur? Probeer dan eens twee tinten met elkaar te mengen. Je kunt elke combinatie van twee grijstinten kiezen – zorg er alleen voor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen. Als u bijvoorbeeld een lichtgrijze muur wilt, schilder uw muren dan met een mengsel van wit en zwart. Of als u een donkergrijze muur wilt, meng dan wit met bruin.

gemengd grijs muren verven inspiratie

18. Kruisgestikt Accent

Uniek, nostalgisch en prachtig. Deze muurschildering vergt veel werk en een nauwgezet oog voor detail om perfect te zijn. Maar als je er je hart voor inzet, kan het! Een leuke verrassing of cadeau voor iemand die van borduren houdt.

kruisgestikt accent muren verven inspiratie

19. Verf druppels

Met dit ontwerp hoeft u zich nooit zorgen te maken over druppels, overspray of rommel. Het is gemakkelijk te gebruiken en creëert een aantrekkelijk en opvallend muurelement. Als u een grotere ruimte schildert, kunt u één laag verf op het plafond aanbrengen en die op de muur laten druipen.

verf druppels muren verven inspiratie

20. Verticale strepen

Stroken zijn klassiek, netjes en een gemakkelijke manier om stijl aan een kamer toe te voegen. Voeg wat zwarte verticale stroken toe aan een effen witte muur en je maakt er meteen een chique en elegant wandaccent van in een vergeetachtige foyer.

verticale strepen muren verven inspiratie

21. zonsondergang

Vang de magie van zonsopgang met dit ongelooflijke zonsopgang ombre muurontwerp! Warm, helder, betoverend. De sleutel tot het bereiken van een naadloos ombre muur ontwerp is het zorgvuldig mengen van kleuren. Begin met lichtroze van boven, gevolgd door zacht perzik, dan met goudgeel, en eindig met lichtgroen aan de onderkant. Meng de kleuren tussen de tinten.

zonsondergang muren verven inspiratie

22. Blauwe bergen

Ontspannend, koel en fascinerend. Het toevoegen van een vredige wanddecoratie zoals deze blauwe bergen roept vrede en rust op in een kamer. Zeer geschikt voor slaapkamers, badkamers of de muziekkamer. Teken en schilder de valleien en toppen van uw bergen in verschillende tinten blauw-grijs, en creëer zo een favoriete bergketen.

blauwe bergen muren verven inspiratie

23. Verdeelde diamanten

Een gewone muur pit geven kan gemakkelijk en snel. In plaats van de kleuren abrupt te veranderen, verander je ze geleidelijk door er deze scheidingsdiamanten tussen te voegen. Deze muur was oorspronkelijk blauw, werd vervolgens wit, en werd uiteindelijk in tweeën gedeeld door verschillende tinten blauwe en witte diamanten toe te voegen. Leuk, aantrekkelijk en verrukkelijk!

verdeelde diamanten muren verven inspiratie

24. Prints en patronen

Strak, licht en neutraal. Dit is een geweldig wandaccent voor de moderne minimalistische woning. Met schilderstape verdeelt u de muur in tweeën. Schilder vervolgens aan één kant de muur in willekeurige volgorde met grijs of wit. Herhaal dit proces tot je de hele muur hebt bedekt. Je kunt ook verschillende patronen schilderen, zoals strepen, sterren, stippen, enzovoort.

prints en patronen muren verven inspiratie

25. De puntjes met elkaar verbinden

Geef uw effen witte muren een spannende nieuwe look met deze stippen en lijnen ontwerpen. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen snel worden voltooid. Gebruik een zwarte marker om de stippen en lijnen aan te brengen. Teken ze willekeurig over de muur en verbind de stippen met rechte lijnen.

de puntjes met elkaar verbinden muren verven inspiratie

26. Aquarel Effect

Arresterend, creatief en gedenkwaardig! Kies enkele van je favoriete kleuren om te gebruiken voor dit kleurrijke muuraccent. Verdun acrylverf met water om dit interessante aquareleffect te krijgen. Gedempte tinten in de hele kamer zorgen ervoor dat het ontwerp niet te overweldigend is.

aquarel effect muren verven inspiratie

27. Regenboog Wand

Iedereen houdt van regenbogen. Door een vrolijke regenboog aan uw huis toe te voegen, verhoogt u onmiddellijk de stemming en de sfeer. Deze accentmuur accentueert een gemakkelijke regenboogboog op wit. De kleuren leveren meer dan de levendigheid die de geheel witte kamer nodig heeft.

regenboog wand muren verven inspiratie

28. Heldere kleurblokken

Als u een anders saaie kamer interessanter wilt maken, kunt u gewoon kleurige verfblokken aanbrengen op saaie hoeken of muren. Je hebt geen artistieke vaardigheden nodig voor dit project; gebruik gewoon schilderstape om de kleuren op een lijn te krijgen.

heldere kleurblokken muren verven inspiratie

29. Grunge aquarel

Wees niet bang om te experimenteren met uw muren en kleuren! Deze grunge aquarel muur spreekt van een edgier, vrijer en meer creatieve persoonlijkheid. Om deze look te creëren, gebruik je acrylverf en verdun je het met water. Kies je favoriete kleur en laat die vervagen in de achtergrond. Geen regels voor deze stijl, gewoon plezier hebben.

grunge aquarel muren verven inspiratie

30. Origami Accent

Het is minimaal, kleurrijk en leuk. Perfect voor de moderne minimalistische woning. Precies de juiste hoeveelheid kleur, stijl en plezier. Maar zonder de rommel en het gedoe!

origami accent muren verven inspiratie

31. Verschillende shaduw lagen

Wil je een muur met kleurverloop maken, maar lukt het niet om deze naadloos over te laten lopen? Probeer dan deze graded gradient – de gemakkelijkere en eenvoudigere variant van de mooie muurverf truc. In plaats daarvan hoef je alleen maar de overgang geleidelijk te doen. Voeg kleur toe of verdun de verf naar eigen voorkeur terwijl je van het ene paneel naar het andere gaat.

verschillende shaduw lagen muren verven inspiratie

32. Druipende bergen

Opvallend, kleurrijk en innovatief. Deze gestroomlijnde versie van onze muurschildering in de bergen is helderder maar subtieler. We hebben verschillende pasteltinten verf gebruikt, verdund met water om de juiste druipende consistentie te verkrijgen. Gebruik grote spuiten om de muren te vullen met bergen.

druipende bergen muren verven inspiratie

33. Regenboog Splatter

Het is weer een leuk project om een lege muur om te toveren in iets kleurrijks en spannends. Je hebt helemaal geen artistieke vaardigheden nodig. Kies het kleurenschema dat je wilt; het kan gewoon één tint van één kleur zijn, een combinatie van drie kleuren, of een explosie van kleuren.

regenboog splatter muren verven inspiratie

34. Pastel Geometrie

Charmant, niet overweldigend, saai. Deze saaie muur van flauwe geometrische vormen is moeilijk te maken. Teken met schilderstape willekeurige vormen op de muur en schilder ze vervolgens met één pastelkleur. Meng een paar neutrale kleuren in je palet om het geheel er flauw en vergeetachtig uit te laten zien.

pastel geometrie muren verven inspiratie

35. In de jungle

Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om een bos op je muur te schilderen. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld en oefening. Begin eerst met het schilderen van de bovenste laag en voeg dan één voor één bomen en takken toe. Naarmate je beter wordt, kun je naar beneden beginnen te werken.

in de jungle muren verven inspiratie

36. Rood vervaagt

Eigenzinnig, fascinerend en buitengewoon. Deze roestrode grunge verf accent muur voegt een edgy en levendige karakter aan de kamer. Om het grunge-effect te benadrukken, brengt u een natte doek aan op het pas geverfde oppervlak.

rood vervaagt muren verven inspiratie

37. Hand Getekende Visgraat

Funky en creatief. Minimalistisch en aantrekkelijk. Voeg een funky en trendy vibe toe aan de ruimte door het maken van dit eenvoudig te doen handgetekende visgraat behang accent. Je zult veel geduld moeten hebben om je een weg te banen over de muur. Maar het werk is eenvoudig genoeg – volg gewoon deze stappen. Dit is de enige kans dat je op de muren mag tekenen!

hand getekende visgraat muren verven inspiratie

38. Kleurrijke visschubben

Met dit behang met visschubben kunt u elke kamer leuk en opwindend maken door de muren aan te kleden. Het werkt het beste voor kinderkamers, kinderkamers, familiekamers, of zelfs voor buitenhubs!

kleurrijke visschubben muren verven inspiratie

39. Onafgewerkte Helft

Het lijkt erop dat je verf op is, wat betekent dat je klaar bent voor nu. Maar maak je geen zorgen, het is nog niet te laat! Je kunt later altijd nog een laag toevoegen. En als je nog meer lagen wilt aanbrengen, is dat geen enkel probleem.

onafgewerkte helft muren verven inspiratie

40. Elegant minimalistisch

Sommige van de beste ideeën voor het inrichten van uw huis komen van het hergebruiken van spullen in huis. Als u bijvoorbeeld een oud meubelstuk hebt staan, waarom zou u het dan niet eens schilderen? U kunt ook inspiratie halen uit de natuur. Als u bijvoorbeeld een boomstam ziet waarvan de schors is losgekomen, kunt u er een mooie krans van maken. Of als je een omgevallen tak ziet, kun je die ophangen als gordijnroede.

elegant minimalistisch muren verven inspiratie

41. Gedessineerde pastels

Funky, helder en opwindend! Elimineer saaie oude muren met enkele funky nieuwe ontwerpen. Ontwerp patronen en opties kunnen eindeloos zijn, gebruik gewoon je verbeelding! Dit kleurrijke brouwsel resulteert in een opwindend nieuw ontwerp.

gedessineerde pastels muren verven inspiratie

42. Bloemenkrabbel

Laat je kunst zien en druk jezelf uit op je muur! Deze prachtige floral doodle muurschildering is elegant en verbazingwekkend omdat het in zwart-wit is. U kunt ook kiezen voor een meer in het oog springende afwerking door het toevoegen van kleuren.

bloemenkrabbel muren verven inspiratie

43. Verticale lijnen

Subtiel, elegant, modern. Door willekeurige horizontale lijnen toe te voegen aan uw effen muur krijgt deze een modernere en interessantere uitstraling. De witte horizontale schuine lijnen op muren met een grijze achtergrond accentueren de eigentijdse stijl.

verticale lijnen muren verven inspiratie

44. Geschilderde houten planken

Houdt u van houten planken maar wilt u ook wat kleur? Deze geschilderde houten planken wand geeft een fascinerende, fantastische en unieke uitstraling aan de kamer. De heldere kleuren tillen de kamer meteen van alledaags naar verbluffend. Voeg accenten toe aan de wand met wat verlichting.

geschilderde houten planken muren verven inspiratie

45. Willekeurige curven

Met zijn neutrale kleurenpalet en rechte lijnen voegt deze heldere accentmuur interesse en persoonlijkheid toe aan elke ruimte. De gebogen vormen verzachten de look, terwijl zachte pasteltinten de moderne stijl aanvullen.

willekeurige curven muren verven inspiratie

Als u opvallende en inventieve muurverf ideeën en ontwerpen heeft, waarom deelt u ze dan niet op ons Reno forum? U zult versteld staan van sommige van de innovatieve ideeën die we daar hebben gezien. En als u op zoek bent naar een aantal slimme achtertuin kantoor aan huis ontwerp ideeën, neem dan een kijkje op onze collectie hier.

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties