Kleine Keuken Ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 22 augustus 2022
Inhoud verberg
1 Kleine keuken ideeën – 40 prachtige ontwerpen voor kleine keukens

Kleine keuken ideeën – 40 prachtige ontwerpen voor kleine keukens

Maximaliseer elke vierkante meter ruimte met deze stijlvolle kleinere keuken ideeën… Minder IS echt meer!

  • (opens in new tab)
  • Abonneer u op onze nieuwsbrief

Kleine keukens zijn ideaal voor mensen die niet veel ruimte over hebben.

Sommige huizen hebben geen grote open woonkamers. Zelfs als die van jou niet groot is, zijn er nog genoeg manieren om een ruimte te creëren die goed voelt.

Wanneer u een kleine ruimte inricht, zult u snel merken dat het gemakkelijk is om alles binnen handbereik te houden zonder van gootsteen naar kookplaat naar koelkast te hoeven gaan. En er zijn tal van slimme opbergideeën voor kleine ruimten om elke vierkante meter optimaal te benutten. Ga op zoek naar een ontwerper die zich heeft bewezen in het maken van dynamische en ergonomische oplossingen voor kleine ruimtes.

Tenslotte kunt u het zich veroorloven om ongewone en ongegeneerd uitbundige materialen te kopen. Investeer in een paar luxe artikelen en ze zullen je keukenruimte van klein en saai tot stijlvol en leuk verheffen.

SMALL KITCHEN IDEAS

Deze tips voor klein koken zijn nuttig, of u nu van plan bent een kleinere of kleinere kookruimte te verbouwen, of als u een mudroom of wasruimte inricht, of zelfs als u gewoon wat slimme, efficiënte manieren zoekt om extra opbergruimte te gebruiken in een kookzone van grotere afmetingen. Ze zijn nog stijlvol ook.

1. Investeer in slimme opslag

Het lijkt misschien contra-intuïtief in keukens waar de ruimte minimaal is, maar tenzij de plafondhoogte erg laag is, geef ik er de voorkeur aan om wandkasten helemaal weg te laten ten gunste van open rekken. Het ziet er veel leuker uit en opent de ruimte, ik ben altijd op jacht naar vintage winkelinrichting, karaktervolle teruggewonnen plantenbakken die opnieuw kunnen worden gebruikt als planken, ik decanteer dan wat ik kan in Kilners om uit te stallen, naast stapels serviesgoed, linnengoed en de enkele kruiken. Ik doe niets liever dan mijn Kilners en een Dymo labelmaker ter hand te nemen – ongelooflijk bevredigend werk en ook visueel aantrekkelijk’.

investeer in slimme opslag

2. Gebruik decoratieve trucs om een kleine keuken op te fleuren

Als u een kleine, maar functionele en mooie keuken wilt creëren, kunt u het beste het raam naar een centrale plaats verplaatsen en het groter maken, zodat er meer natuurlijk zonlicht in de kamer komt. Voor de backsplash kozen ze deze verticale tegelpanelen in verschillende tinten wit, die een illusie van diepte creëren, terwijl hun glanzende afwerking helpt om meer zonlicht in de hele kamer te laten weerkaatsen. Voor de rest van de keuken gebruikten ze gebroken witte kasten, waardoor de witte werkbladen en de eierschaalwitte ventilatieopeningen goed tot hun recht komen. Wij hebben onze kleine keukens voorzien van een koperen wandarmatuur, koperen kasttrekkers, warme houtaccenten en witgewassen bakstenen en tapijten. Andere decoratietips voor keukens zijn onder meer weten welke dingen volgens organisatoren een kamer kleiner doen lijken (zodat u die in uw eigen ruimte kunt vermijden). Enkele toptips voor keukens zijn: houd kleine apparaten uit het zicht en haal verpakkingen van levensmiddelen uit uw voorraadkast of kasten.

gebruik decoratieve trucs om een kleine keuken op te fleuren kleine keuken ideeën

3. Maximaliseer lastige hoeken voor opslag

Oudere huizen, die meestal samen komen met kleine keukens, kleine keukens zijn over het algemeen gekenmerkt door hun unieke hoekjes en gaatjes gebieden. Maximaliseer de opslagruimte in uw kleine keuken ontwerpen door het invoegen van apparaten en kasten in ongebruikte open haarden en koppelen ze met uw favoriete fornuis backsides. Installeer open rekken in nissen en combineer ze met neutrale kasten en lichtgekleurde vloeren, zoals deze van Caesarstones (opent in een nieuw venster) om de ruimte licht te houden. Combineer met neutrale kasten en witte tegelvloeren, zoals deze van Caesarstones (opent in een nieuw venster) om de kamer licht te laten aanvoelen.

maximaliseer lastige hoeken voor opslag

4. Maak van een eethoek een kleine keuken

Kombuiskeukens behoren tot de meest voorkomende kleine keukenontwerpen. Ze hebben tal van ontwerp problemen, van kasten tot verlichting. Vaak ligt in kleine keukens de nadruk op opbergruimte ten koste van de sociale ruimte, maar deze keuken van Georgia Zikas (opent in een nieuw venster) combineert beide elementen met een geweldig effect. “Het aangepaste ontwerp van de hoekbank bevat laden onder de bank en een hoge kast aan de rechterkant,” zegt Georgia. Kleine keukenverlichtingsideeën spelen een belangrijke rol in zowel de functionele als decoratieve aspecten van uw keukenontwerp. Hier worden downlights in de kookzone aangevuld door een pendel boven het eetgedeelte, waardoor een warme pool van verlichting boven de eters wordt gecreëerd.

maak van een eethoek een kleine keuken kleine keuken ideeën

5. Laat een open ruimte werken met een kleine keuken

Hoe richt ik mijn eigen kantoor aan huis in? U kunt beginnen met na te denken over wat voor soort werk u doet. Zit u een groot deel van de dag aan een bureau? Of sta je meestal op en loop je rond? Wat voor soort meubilair is zinvol voor u? Heeft u liever veel bergruimte of veel werkbladruimte? Als u eenmaal weet wat voor soort werkruimte u nodig hebt, kunt u beginnen met het plannen van hoe u die in uw huis kunt inpassen. Dit slim ontworpen kleine appartement heeft een gedeeltelijke scheidingswand tussen de woonkamer en de kleine maar functionele kookhoek. Dit zorgt voor veel natuurlijk licht in de ruimte, waardoor het tegelijkertijd licht en ruimtelijk aanvoelt. De gedeeltelijke scheidingswanden zorgen er ook voor dat de kok niet geïsoleerd is. De gedeeltelijk afgesloten ruimte laat ook wat buitenlicht binnen door de patiodeur en de dakramen.

laat een open ruimte werken met een kleine keuken kleine keuken ideeën

6. Werk slim met kleur

“Keukenkasten en laden zijn een belangrijk onderdeel van elke keuken, maar ze worden vaak over het hoofd gezien bij het ontwerpen van keukens,” zegt Ruth Mottershead. “Door ze te accentueren door interessante functies toe te voegen, zoals planken, haken en handgrepen, komen ze beter tot hun recht.” Zijn er architecturale elementen of specifieke delen van de kamer waar u de aandacht op wilt vestigen? Gebruik kleur om ze te benadrukken. Misschien wilt u niet overal een felle kleur gebruiken, dus kies een andere kleur voor elk deel van de kamer. Als u bijvoorbeeld een felrode accentmuur gebruikt, houdt u de rest van de kamer neutraal. Of voeg een tweede kleur toe aan de onderkant van de planken in een contrasterende kleur.

werk slim met kleur kleine keuken ideeën

7. Schilder in één kleurenpalet

“In het gezellige appartement in een van onze Chelsea herenhuizen hebben we felle kleuren gebruikt om een uitnodigende sfeer te creëren,” zegt Sarah Peake, medeoprichter en creatief directeur bij Studio Peake. “We hebben de muur achter de bank wit geschilderd, een grote spiegel boven de schouw toegevoegd en kleurrijke kunstwerken aan de muur gehangen.”

schilder in één kleurenpalet kleine keuken ideeën

8. Kies voor ruimtevergrotende vloeren om het oog te laten denken dat er meer ruimte is dan

Keukenvloeren zijn altijd een uitdaging, omdat ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken moeten zijn en de perfecte achtergrond moeten vormen voor de rest van uw keukenontwerp. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent een kleine tegel niet noodzakelijkerwijs een grotere kamer. Kleine tegels kunnen juist goed werken in kleinere ruimtes omdat ze niet te veel voegen creëren. Grotere tegels komen beter tot hun recht in grotere ruimten omdat er niet zoveel voegen zijn. Er zijn veel verschillende soorten houten vloeren en keukentegels verkrijgbaar, maar sommige daarvan zijn beter dan andere als het gaat om het inpassen in kleinere keukens.

kies voor ruimtevergrotende vloeren om het oog te laten denken dat er meer ruimte is dan

9. Focus op verticaal ontwerp om de ruimte te vergroten

Een open plattegrond betekent dat er geen ruimte is voor rommel. Dus als je dingen netjes wilt houden, moet je ze goed opbergen. Kleine keukens hebben vaak weinig ruimte, maar ze zijn meestal wel lang, dus denk verticaal bij het ontwerpen ervan. Kasten die van vloer tot plafond reiken, zorgen voor een elegante look die de kookzone duidelijk scheidt van de rest van de ruimte. Door het opnemen van het idee van het rekening houden met de grootte van mensen in uw kleine keukens ‘lay-outs, kunt u een verscheidenheid van verschillende soorten kasten voor het opslaan van items binnen uw kleine keukens. In deze kleine keukens van John Lewis of Hungerforthe voorbeeld hierboven, donkergroen full-size kasten zorgen voor een traditionele achtergrond, terwijl de gele muren warmte toe te voegen en de aandacht vestigen op de ramen, die de lengte van de kamer te overdrijven en de ogen te richten op de bron van natuurlijk licht.

Opmerking: Slimme eetbarretjes voor kleine keukens kunnen net genoeg ruimte bieden om te eten, dus kies voor stijlvol meubilair en toebehoren.

focus op verticaal ontwerp om de ruimte te vergroten kleine keuken ideeën

10. Gebruik een kookeiland in een kleine keuken

Keukens worden vaak beschouwd als een van de moeilijkste kamers in te richten, omdat ze zo’n grote ruimte. Maar als je een kleine ruimte hebt, kan het zijn dat je het meeste kunt maken van wat je hebt. Een eenvoudig idee is om een kleine tafel bij het raam te zetten. Je krijgt dan veel natuurlijk licht en je kunt er een plant op zetten. Of, als je het liever netjes houdt, kun je gewoon een krukje bij het raam zetten. Hoe dan ook, deze kleine accenten zullen helpen om je huis op te fleuren. Bij het toevoegen van een aanrechtblad aan deze kamer, hebben we ons gericht op het opbouwen naar boven. Dit zorgde niet alleen voor extra opbergruimte, maar gaf deze ruimte ook een hoogwaardige uitstraling.

gebruik een kookeiland in een kleine keuken kleine keuken ideeën

11. Verf de kasten in dezelfde kleur als de muren

Als u weinig ruimte hebt voor aanrechten, is het een goed idee om de aanrechten in dezelfde kleur te schilderen als de muur, zodat ze niet misstaan. Moderne eierschaalverf is duurzaam genoeg voor gebruik op houten oppervlakken.

verf de kasten in dezelfde kleur als de muren kleine keuken ideeën

12. Vermijd een “volledig passende” look

Bij het inrichten van een compacte ruimte kunt u het volledig ingebouwde uiterlijk misschien beter vermijden en in plaats daarvan open rekken gebruiken als decoratie, of glas gebruiken in de bovenste kasten om wat reflectie en extra dimensionaliteit toe te voegen.

vermijd een volledig passende look kleine keuken ideeën

13. Kies commentaarkleuren

Ideeën voor keukenontwerp zijn onder meer het gebruik van felle kleuren op de kasten en witte verf op de muur. Mixen met verschillende kleuren werkt goed omdat je niet te voorspelbaar wilt zijn. Zolang ze tonaal werken, kan het niet fout gaan. Je kunt het houden bij kleuren die naast elkaar zitten op het kleurenwiel, maar als je echt iets gewaagds zoekt, ga dan voor kleuren die aan tegenovergestelde uiteinden van het spectrum zitten.

kies commentaarkleuren kleine keuken ideeën

14. Zoek ruimte voor een kleine provisiekast

Opbergruimte is een van de belangrijkste overwegingen voor elke kleine keuken, maar het is vooral belangrijk als het gaat om compacte kleine keukens. “Opgeruimdheid is echt wat een kleine ruimte er goed doet uitzien,” zegt Maryana Grinshpan, directeur bij Mammoth Projects. Als u het geluk hebt dat u grote kasten in uw keuken of bijkeuken hebt, kunt u overwegen om er kleinere voorraadkasten van te maken. Ze bieden u extra plankruimte en zijn gemakkelijk in te passen in elke ruimte. Er zijn veel verschillende voorraadkasten, dus u kunt er een kiezen die aan uw behoeften voldoet.

zoek ruimte voor een kleine provisiekast kleine keuken ideeën

15. Kies rijk textiel om patronen toe te voegen

Als er niet genoeg ruimte is voor alles, gebruik dan kleuren om de aandacht af te leiden van het gebrek aan opbergruimte. Gebruik lichte kleuren voor de kasten en vloeren, zodat ze niet concurreren met de donkere tinten die elders worden gebruikt.

kies rijk textiel om patronen toe te voegen kleine keuken ideeën

16. Hou de tegels op de vloer

Als je van patronen houdt, dan zal het beperken ervan tot de vloer de kamer nog kleiner doen lijken. Patronen die rechte, horizontale of verticale lijnen creëren, zullen de kamer nog kleiner doen lijken. En als u de kleuren van de tegels die u gebruikt beperkt, overdrijft u hun effect nog meer. Als u een aantrekkelijke keuken wilt creëren, kies dan een tegel voor de vloer die de rest van de designelementen aanvult.

hou de tegels op de vloer kleine keuken ideeën

17. Licht op met mooie tinten

Donkere kleuren zoals zwart en bruin zien er goed uit in kleine ruimtes, maar ze voegen er niet echt iets aan toe. Een contrast tussen de donkere kasten en lichtere tellers en backsplashes maakt de ruimte groter en helderder. Rozeachtige tinten zoals blush roze gaan goed samen met grijze aanrechtbladen. Ze fleuren de ruimte op zonder dat het te schreeuwerig wordt. Je kunt ook slim zijn met je texturen; de ribbelige witte spoelbak bootst bijvoorbeeld de ribben van de kast na en je kunt het wit van de borden zien uitsteken. Dit zijn allemaal belangrijke ontwerpkenmerken die uw donkere en kleine keuken er fantastisch uit laten zien.

licht op met mooie tinten kleine keuken ideeën

18. Creëer een visuele truc wanneer u bovenkasten vervangt

Slimme licht ideeën voor kleine keuken zijn nodig in compacte ruimtes, zoals onder kast striping. LED strip onder kast is een geweldig idee en zo is downlight. Maar wij houden van het concept van het maken van een stijlverklaring met uw licht en als u bron regelbare hoofdlamp kunt die taakfunctie ook hebben dan des te beter, omdat zij als taaklamp kunnen ook verdubbelen. Dit werkt vooral goed wanneer u geen muren hebt om LED strips aan te bevestigen. Hier wordt een rij lampen gespiegeld door een rij foto’s erboven. Deze spiegeltechniek doet een kleine keuken langer lijken dan hij in feite is.

creëer een visuele truc wanneer u bovenkasten vervangt

19. Verticaal ondernemen

Bij het ontwerpen van keukens, vergeet niet om dingen eenvoudig te houden. Een grote ruimte moet ruim en luchtig aanvoelen, niet benauwd en rommelig. Plaats de apparaten dicht bij elkaar, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken. Zorg ervoor dat uw gootsteen groot genoeg is voor alles wat u nodig hebt om af te wassen. En zorg ervoor dat er genoeg ruimte is op het aanrecht om maaltijden te bereiden.

verticaal ondernemen kleine keuken ideeën

20. Focus op vorm en functie

Het creëren van een probleemloze, gezinsvriendelijke inrichting is eenvoudig met greeploze kasten. Verkrijgbaar in een breed scala van afwerkingen, van hoogglans wit tot hout met structuur, het zal er prachtig uitzien in zowel moderne als traditionele woningen. Als u voor een strakke look gaat, overweeg dan het gebruik van een gekleurde tegelachterwand of een houten vloer in plaats van een traditioneel marmeren of granieten aanrechtblad.

focus op vorm en functie kleine keuken ideeën

21. Let op de kloof

Kombuiskeukens zijn ontworpen om zo efficiënt mogelijk te werken door elk beschikbaar oppervlak te benutten. Er zijn verschillende praktische manieren om ze te laten werken, waaronder slimme opbergsystemen, verlichtingstechnieken en leuke vloerontwerpen. Opbergruimte is belangrijk in kombuiskeukens omdat er niet genoeg ruimte is voor alles. Kies voor een multifunctionele lade, zodat u geen extra spullen hoeft op te bergen. Als het mogelijk is, installeer dan dakramen om het natuurlijke licht in de kamer te vergroten.

let op de kloof kleine keuken ideeën

22. Voeg kleur toe om een kleine keuken op te fleuren

Een opvallend kenmerk van elke keuken is de afzuigkap. Deze krachtige afzuigkappen verwijderen rook, vet en geuren uit kookzones en helpen voorkomen dat deze zich door de rest van het huis verspreiden. Ze vormen ook een aantrekkelijke blikvanger in de ruimte. Ze verwijderen niet alleen onaangename geurtjes, maar zorgen ook voor een aangename omgeving door frisse lucht door het huis te laten circuleren.

voeg kleur toe om een kleine keuken op te fleuren kleine keuken ideeën

23. Natuurlijk licht in een kleine keuken

Als u geen grote raamopeningen hebt, kunt u overwegen daklichten of glazen plafonds te installeren. Plaats ook geen grote keukenapparaten bij het raam, zodat ze het licht niet blokkeren.

natuurlijk licht in een kleine keuken kleine keuken ideeën

24. Hou rekening met voedsel voor de geest met zitplaatsen

Zelfs in heel kleine keukens is een open eethoek meestal nog wel te vinden. Als de ruimte beperkt is, kunt u gebruik maken van banquettes, die strak tegen een muur of zelfs aan één kant of uiteinde van een kookeiland passen, voor een gezellige eethoek.

hou rekening met voedsel voor de geest met zitplaatsen kleine keuken ideeën

25. Bekijk het van de zonnige kant

U hoeft zich niet te houden aan de conventionele wijsheid bij het kiezen van kleuren voor uw kleine keuken. Lichte en heldere kleuren kunnen worden gebruikt in plaats van donkere. Een donkere en stemmige houtskoolkast in combinatie met een dramatische lichtarmatuur geeft de keuken een geraffineerde uitstraling, terwijl het gebruik van spiegels, ongeacht het kleurenpalet, een illusie van extra ruimte creëert. Beknibbel niet op de keukenverlichting. Zorg voor voldoende werkverlichting onder de kasten voor het bereiden van voedsel, en integreer waar mogelijk verlichting in de laden en kasten, zodat u altijd de inhoud kunt zien. Tot slot kunt u overwegen om sfeerverlichting toe te voegen als dat mogelijk is via een eigen stroomkring.

bekijk het van de zonnige kant kleine keuken ideeën

26. Hou het netjes en opgeruimd

Opbergruimte is een essentieel element in elke kleine kookruimte. Open schappen kunnen helpen om een ruimtelijk gevoel te creëren in een kleine kookruimte, terwijl kasten kostbare ruimte op het aanrecht in beslag kunnen nemen. Bewaar de best ontworpen spullen om zowel op te bergen als te gebruiken in deze ruimte.

hou het netjes en opgeruimd kleine keuken ideeën

27. Laat het zien: Wat is het nut?

Als je het hebt over displays, vergeet dan niet een kleine toe te voegen als je het kunt inpassen. Open rekken zijn perfect voor het uitstallen van decoratieve voorwerpen en kookboeken. Hou het simpel. Ik stel voor om niet meer dan drie afwerkingen in een kamer te hebben. Zo kunt u zich concentreren op het creëren van ruimte en andere delen van de kamer laten opgaan in de achtergrond.

wat is het nut kleine keuken ideeën

28. Geef uw blogpost een vleugje kleur door een afbeelding of grafiek toe te voegen

Wees niet bang om voor felle kleuren te gaan wanneer u een kleine ruimte inricht. Een heldere scheut kleur kan echt het verschil maken of een kamer warm en uitnodigend aanvoelt of koud en steriel.

geef uw blogpost een vleugje kleur door een afbeelding of grafiek toe te voegen

29. Hou dingen van oppervlaktes

Als uw keuken te klein is voor uw behoeften, zal alles wat aan de zijkanten van het aanrecht blijft staan kostbare ruimte innemen en het nog kleiner doen lijken. En aangezien u waarschijnlijk het grootste deel van de tijd thuis kookt, zult u beperkt worden door de grootte van uw aanrecht. Als je een apparaat niet regelmatig gebruikt, berg het dan ergens anders op. Bedenk ook of decoratieve keukenaccessoires iets toevoegen aan de ruimte en of ze je echt helpen om orde op zaken te stellen. Geïnstalleerde laden zijn beter om dingen in op te bergen dan geïnstalleerde kasten.

hou dingen van oppervlaktes kleine keuken ideeën

30. Kies voor slankere kasten

Als u wat bergruimte wilt besparen, zijn slimline onderkasten een goede keuze. Maar vergeet niet dat u er geen grote potten en pannen in zult opbergen, dus u kunt beter een kleinere maat nemen.

kies voor slankere kasten kleine keuken ideeën

31. Geometrische patronen gebruiken

Geometrische patronen worden steeds populairder en ze zijn ongelooflijk nuttig om een kamer groter te doen lijken, omdat ze verticaal of horizontaal de aandacht trekken en zo de illusie wekken van een langere, hogere kamer.

geometrische patronen gebruiken kleine keuken ideeën

32. Word reflectief

Spiegels doen ruimtes groter lijken, dus waarom zou u er niet een paar in uw keuken plaatsen? U kunt ook kiezen voor glanzende oppervlakken, die het licht in de ruimte weerkaatsen en zo de illusie wekken dat de ruimte groter is.

word reflectief kleine keuken ideeën

33. Ga voor een enkele gootsteen

Een dubbele butler neemt minder plaats in dan een enkele, maar als u weinig werkbladruimte hebt, zijn ze niet geschikt voor u. Ze zien er ook niet goed uit in kleine keukens. U hoeft niet meerdere gootstenen te kopen als u er een wilt die er goed uitziet en u meer aanrechtruimte geeft om te gebruiken.

ga voor een enkele gootsteen kleine keuken ideeën

34. Integreer uw toestellen

Geïntegreerde apparaten: zoals koelkast, wasmachine, afwasmachine – ze maken een kamer groter en meer gestroomlijnd. Het kan zijn dat u een kast moet openen om erbij te kunnen, maar het geheel zal er netter uitzien dan een allegaartje van verschillende voorwerpen in een kleine ruimte.

integreer uw toestellen kleine keuken ideeën

35. Voeg een verplaatsbaar eiland toe aan uw keuken

Verplaatsbare keukens zijn flexibeler dan hun vaste tegenhangers, omdat ze naar behoefte in huis kunnen worden verplaatst. Deze verplaatsbare keukens zijn niet ontworpen voor gebruik met sanitair, elektriciteit of natuurlijke gassen. Ze zijn meestal gemaakt van staal, hout of beton, maar er zijn veel verschillende soorten keukeneilanden verkrijgbaar.

voeg een verplaatsbaar eiland toe aan uw keuken kleine keuken ideeën

36. Houd de lijnen schoon

Realiseert u zich dat door simpelweg vervangen van omvangrijke kast handgrepen met moderne degenen, de ruimte zal meer gestroomlijnd worden en zal er beter uitzien? Door in plaats daarvan moderne keukenideeën zoals trek-/duwgrepen te gebruiken, wordt de ruimte overzichtelijker en ziet ze er schoner uit.

houd de lijnen schoon kleine keuken ideeën

37. Gebruik lichtreflecterende accessoires

Metallic, geglazuurde en reflecterende accessoires – of het nu potten of pendels zijn – zullen de ruimte opfleuren en een gevoel van dimensionaliteit toevoegen. Ze zullen ook de algemene lichtkwaliteit verbeteren.

gebruik lichtreflecterende accessoires kleine keuken ideeën

38. Rek kasten hoog uit, zodat ze buiten bereik van kinderen zij

Opbergruimte is duidelijk koning in de kleine keuken. Op maat ontworpen keukens bieden tal van voordelen, zoals flexibele ontwerpopties, slim geplaatste opbergoplossingen en op maat gemaakte korpussen. Als u de opslagcapaciteit in een kleine keuken wilt maximaliseren, kunt u de hoogte van de kastplanken uitbreiden tot aan het plafond. Daar kunt u dingen zoals feestborden en seizoensgebonden snuisterijen opbergen. Hier hebben we een kast in standaardafmetingen, maar als u iets groters nodig hebt, kunnen we er een op maat voor u maken.

rek kasten hoog uit, zodat ze buiten bereik van kinderen zij

39. Voeg de slankste ontbijt bar toe

Wie zegt dat je niet kunt eten in een kleine keuken? Wij wel! Deze kleine kombuiskeuken is slechts 2 meter breed, 2 meter lang en de tussenruimte is iets minder dan 2 meter – maar er past nog steeds een heleboel opbergruimte, apparatuur en een op maat gemaakt zitje in. De smalle richel is gemaakt van hetzelfde bleke kwartswerkblad als het hoofdgedeelte van de keuken, met twee stoelen om op te zitten en te genieten van het uitzicht op het platteland buiten.

“Dit project bewijst dat je geen grote ruimte nodig hebt om een dromerige keuken te creëren,” legt ze uit. “Ruimte is een prachtige luxe, maar het gaat er niet om dat je er veel van nodig hebt, grote ruimtes, grote tuinen en grote huizen. Het gaat erom ruimte te creëren om comfortabel en eenvoudig te leven binnen de ruimte die je beschikbaar hebt.”

voeg de slankste ontbijt bar toe kleine keuken ideeën

40. Open opbergen betekent dat je alles buiten zet waar mensen het kunnen zien. Gesloten opslag betekent

Concentreer je niet alleen op het toevoegen van zoveel mogelijk kasten; denk ook na over hoe ze zijn gerangschikt. Als je bijvoorbeeld twee lange verticale lijnen van kasten hebt, kan dat je kamer nog kleiner laten lijken dan hij al is. Zoek in plaats daarvan naar manieren om open planken boven de kasten toe te voegen om ze visueel interessanter te maken.

Bij het ontwerpen van een kombuiskeuken (open keuken) kunt u het beste een aantal open kasten toevoegen. Te veel kastruimte doet een kleine ruimte nog kleiner lijken. Het toevoegen van een aantal open kasten gecombineerd met gesloten deuren geeft u de kans om uw favoriete spullen te laten zien, geeft de kamer persoonlijkheid en creëert een open gevoel.

open opbergen betekent dat je alles buiten zet waar mensen het kunnen zien

HOE PLAN JE EEN KLEINE KETO KEUKEN

Het is belangrijk om het juiste ontwerpteam aan boord te krijgen, maar even belangrijk is het om ervoor te zorgen dat de ruimte geschikt is voor de apparatuur. Bij de keuze van de kasten moet u rekening houden met een dubbele functie en een goede interne opbergruimte. Overweeg de voor- en nadelen van hoge kasten versus werkbladruimte. Hoge kasten kunnen beter zijn voor kleinere keukens, maar ze nemen kostbare werkblad onroerend goed. Als u op zoek bent naar een grotere keuken, dan wilt u misschien kijken naar het hebben van twee aparte kasten in plaats van een grote eenheid.

Als u een apparaat koopt, zoek dan naar compacte apparaten die een maximum aan binnenruimte bieden en toch in een klein of compact formaat passen. Denk ook aan producten die meerdere functies bieden, zoals stomen, bakken en microgolven in één compact apparaat. U kunt ook rekening houden met de grootte – U-vormige keukens zijn goed voor kleinere ruimtes.

Wat is de beste indeling voor een kleine keuken?

Kombuiskeukens zijn meestal kleiner dan L-vormige keukens. Kombuiskeukens, die een strakke, eenvoudige look bieden, hebben een klassieke aantrekkingskracht, ongeacht de grootte. Ze zijn ook een ideale keuze voor kleinere ruimtes omdat ze niet te veel ruimte innemen.

Welke kleur zou het beste zijn voor een kleine keuken?

Uiteindelijk hangt de beste kleur voor een kleine kamer af van wat u met de ruimte wilt, maar laat de grootte u er niet van weerhouden iets gewaagds te kiezen. Het zou goed zijn als je je keuken niet in neutrale obscuriteit zou laten verdwijnen. Wees niet bang om voor gedurfdere kleuren te gaan – vooral felle kleuren in glanzende oppervlakken, zoals limoengroen of blauw. Ze zijn een geweldige manier om wat leven in een kleine keuken te brengen als je niet veel ruimte hebt om mee te spelen.

Als je meer vertrouwen hebt in een lichter kleurenschema, probeer dan wat leuke elementen in je ruimte te verwerken. Bijvoorbeeld door interessante geometrische patronen te gebruiken, serpentine bochten te maken, of een sterk focuspunt toe te voegen zoals een kroonluchter, hanglamp, of design barkruk. Deze items kunnen helpen om een anders saaie ruimte interessanter te maken.

HOE KAN IK BESLISSEN WAT IK MET MIJN KLEINE KEUKENS GA DOEN?

Bij het inrichten van een kleine keuken moet u voorwerpen kiezen die bij de ruimte passen en die in het algemene ontwerpschema passen. Het is belangrijk om te onthouden dat alles wat u kiest voor een kleine keuken groter zal lijken dan normaal vanwege het kleinere formaat.

Als u een verfkleur, een gewaagde tegel of een maximalistisch behang zou kiezen, zou elk daarvan veel levendiger en dominanter aanvoelen dan in een grotere ruimte. Daarom is het goed om het bij slechts twee decoratieve elementen te houden en die op specifieke plekken in de kamer te plaatsen in plaats van de hele muur te bedekken. U kunt uw keuze ook iets afzwakken door minder zout, suiker, enz. te gebruiken, maar maak u daar niet te veel zorgen over.

Kan ik een eiland in een kleine keuken plaatsen?

Als u zich afvraagt of u een eiland in een kleine ruimte kunt inpassen, dan is het antwoord ja – maar misschien moet u creatief zijn. Een enkel eiland is waarschijnlijk het meest voorkomende element in een moderne woning, en werkt goed in kleinere keukens. Een lange tafel kan worden gebruikt als extra werkruimte wanneer dat nodig is, en kan ook dienen als eetruimte wanneer dat niet nodig is. Het kan ook de behoefte aan een aparte eethoek wegnemen.

Het toevoegen van opvallende hanglampen of een opvallend werkblad kan elke ruimte omtoveren tot een uniek design middelpunt. Voor een open keuken kunt u een eiland of een grote tafel toevoegen om de twee ruimtes van elkaar te scheiden. “Door ontbijtbars toe te voegen kan in kleine keukens intimiteit worden gecreëerd en is slechts een overhang van 40 cm van het werkblad nodig om comfortabel te kunnen eten.”

Als u zowel water als elektriciteit aansluit, kunt u in uw huis kook-, was- en koel/vriesapparatuur inbouwen. Het zal ruimte vrijmaken in de rest van het huis, maar we zien de kookeilanden ook als mogelijkheden om extra ovenruimtes of gespecialiseerde kookapparatuur (zoals een teppan yaki, wokbrander, of barbecueroosters) te hebben, zegt Neil Lerner.

Welke vorm werkt het beste voor keukens met een kleine ruimte?

Voor een kleine keuken is een U-vormige opstelling wellicht de beste optie, omdat deze maximale opbergruimte biedt door een grote hoekkast en een kleinere zijkast toe te staan. Door beide kanten van de keuken aan tegenovergestelde uiteinden van de kamer te plaatsen, kunt u een L-vormige opstelling maken die twee hoeken heeft. Om de opslag te maximaliseren, installeer uittrekbare laden in de zijkasten, zodat ze kunnen worden uitgetrokken wanneer dat nodig is.

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties