Kleine Hal Ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 30 augustus 2022
Inhoud verberg
1 22 kleine hal ideeën om uw ruimte groter te laten lijken

22 kleine hal ideeën om uw ruimte groter te laten lijken

Als uw ruimte klein is, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Je kunt nog steeds interessante ontwerpen voor je gang maken. Probeer je gang groter en helderder te laten lijken door wat leuke details toe te voegen. Er zijn veel manieren om kleine ruimtes te compenseren zonder ze kleiner te laten lijken. Je hoeft alleen maar creatief te zijn met de nieuwste ideeën en ontwerpen voor gangen.

Ideeën voor kleine gangen in huis

1. Een kleine maar naadloze werkruimte

Als u niet genoeg ruimte hebt voor een eigen kantoor aan huis, maar toch een warm bureau wilt hebben wanneer dat nodig is, kunt u overwegen een opklapbare armatuur te installeren, zodat u die kunt inpakken wanneer u klaar bent met werken. Verf het zo dat het lijkt alsof het een deel van de muur is. Het zal op het eerste gezicht niet opvallen, maar het zal visueel interessanter zijn.

een kleine maar naadloze werkruimte kleine hal ideeën

2. Tafels en accessoires met krijtverf

Als u uw ingang wilt verfraaien, maar geen geld hebt om de ruimte helemaal opnieuw in te richten, is het nu tijd om creatief te worden en wat doe-het-zelftechnieken te gebruiken. Je hoeft niet voor elk project maar één soort verf te gebruiken. Probeer verschillende kleuren of patronen uit of doe zelfs eens gek met abstracte ontwerpen. Als je wat Annie Sloan of Frenchic meubelverven wilt, ga je gang en koop ze.

tafels en accessoires met krijtverf kleine hal ideeën

3. Koop een hoge kapstok om je kleren en schoenen aan op te hangen

Als u uw kinderen klaar wilt maken voor school, kunt u overwegen hun jassen en schoenen ergens anders neer te leggen dan op de vloer. Als je niet in een appartement woont waar ruimte is voor opbergruimte onder de trap, kun je slimline planken overwegen om je schoenen en jassen op te bergen. Bekijk het witte tallboy ontwerp van Habitat (opent in een nieuw tabblad). Het veelzijdige ontwerp maakt het geschikt voor de meeste kleine gangen. De grijze en mosterdkleurige hutkoffer met handgrepen boven het hoofd zijn ook leuke retro-ideeën die extra opbergruimte kunnen bieden boven de primaire meubelinrichting.

koop een hoge kapstok om je kleren en schoenen aan op te hangen kleine hal ideeën

4. Zorg ervoor dat er een plaats is waar mensen kunnen gaan zitten en lezen wanneer ze in uw zaak aankomen

Je hebt geen speciale regels nodig voor het lezen van nook ideeën. Het maakt niet uit waar je ze vandaan leest. U kunt uw ingang een persoonlijk tintje geven door er een tafeltje neer te zetten. Het is een goede plek voor kinderen om te spelen en boeken te lezen. Maak het je comfortabel met een bijzetstoel, kussens en planken gevuld met boeken. Als je geen kinderen hebt, is het ook een goede plek om te wachten op een belangrijk pakje of om eten te bestellen.

zorg ervoor dat er een plaats is waar mensen kunnen gaan zitten en lezen wanneer ze in uw zaak aankomen (1)

5. Woont u in een flatgebouw met een smalle gang, voeg dan een loper toe om de boel op te fleuren

Als u op zoek bent naar wat inspiratie voor kleine gangen, dan zijn lopers geweldige ideeën voor kleine gangen om persoonlijkheid en pit in uw interieur te brengen! Op basis van een abstracte papiercollage hebben Sonya en haar dochter Rosie samengewerkt en een uniek tapijtontwerp gemaakt.

woont u in een flatgebouw met een smalle gang, voeg dan een loper toe om de boel op te fleuren

6. Gebruik smalle containers voor specifieke doeleinden

Scharnierende ladeblokken die opengaan in een plat vlak zijn een goed idee voor smalle hallen en de oppervlakken bieden u een plaats om spullen neer te zetten wanneer u door de deur komt. Ze worden naast elkaar geplaatst voor maximale opbergruimte.

gebruik smalle containers voor specifieke doeleinden kleine hal ideeën

7. Creëer een kamer met een gebroken plattegrond in een kleine hal

Wij houden van dit idee om de muren tussen de hal en de zitkamer gedeeltelijk te verwijderen, waardoor een “open” gevoel ontstaat, terwijl er nog steeds ruimte is voor het opbergen van jassen en schoenen achter de bank. Als u een open-plan indeling voor uw huis wilt maken, lees dan deze gids.

creëer een kamer met een gebroken plattegrond in een kleine hal kleine hal ideeën

8. Een multifunctionele kamer in een kleine hal

Ook al heb je een kleine hal, dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn. Gebruik schoolbordverf om een plek te creëren waar je notities en herinneringen kunt opschrijven, gebruik de muren boven de deuren om planken op te hangen en hang een peg board op met een mix van haken en planken om een verscheidenheid aan kleine opbergmogelijkheden te bieden. Als je deze look wilt proberen, is het eigenlijk een ongelooflijk eenvoudig DIY-project. Bekijk onze gids voor het maken van een krijtbord muur voor een aantal tips.

een multifunctionele kamer in een kleine hal kleine hal ideeën

9. Makkelijk idee voor een kleine hal? Kies een bankje met opbergruimte eronder

Om de ruimte overzichtelijk te houden, kunt u in de hal haken, planken en een paraplubak bij de voordeur plaatsen. Als er ruimte is, kunt u ook een bankje neerzetten.

kies een bankje met opbergruimte eronder kleine hal ideeën

10. Hangende schuifdeuren of zakdeuren

In tegenstelling tot een standaard scharnierende deur die vloerruimte nodig heeft om open te zwaaien, nemen schuifdeuren weinig meer ruimte in beslag dan hun dikte. Schuifdeuren hebben een zeer eenvoudig mechanisch ontwerp, dat, als u een bekwame doe-het-zelver bent, gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Weet dat schuurdeuren niet altijd vanuit het midden opengaan; ze zwaaien vaak naar buiten. Dus als u wilt dat ze vanuit het midden opengaan, moet u ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is voor de deur om naar buiten te draaien.

hangende schuifdeuren of zakdeuren kleine hal ideeën

11. Kies opbergruimte die past bij uw ruimte en behoeften

Verander uw hal in een uitnodigende entree met modulaire meubels die aan uw behoeften kunnen worden aangepast. Er kunnen verschillende soorten voorwerpen in worden opgeborgen, waaronder jashaken, schoenenrekken en sleutelhouders, die zijn gemaakt van vilt zodat ze geen lawaai maken wanneer u ze gebruikt.

kies opbergruimte die past bij uw ruimte en behoeften kleine hal ideeën

12. Gebruik grote spiegels om een illusie van ruimte te creëren

Smalle gangen zijn bijzonder effectief in het creëren van een illusie van extra ruimte. Als u het geluk heeft in een kamer met een groot raam te wonen, kunt u overwegen een spiegel in de gang te laten plaatsen om de illusie van extra ruimte te wekken.

gebruik grote spiegels om een illusie van ruimte te creëren kleine hal ideeën

13. Gebruik de ruimte onder de trap om spullen op te bergen

Gebruik opbergruimte onder de trap voor extra opbergruimte. Deze uittrekbare opbergladen zijn een briljante manier om veel opbergruimte in uw gangen te creëren en kunnen worden gebruikt om alles op te bergen, van schoonmaakspullen tot jassen en van kinderfietsen tot speelgoed.

gebruik de ruimte onder de trap om spullen op te bergen kleine hal ideeën

14. Inrichten met karakter (en ruimte rekken)

Ook al is het klein, het heeft veel persoonlijkheid. Het zit vol met karakter. En de horizontale strepen doen de ruimte de grootte van de muren overdrijven.

inrichten met karakter en ruimte rekken kleine hal ideeën

15. Zorg voor voldoende licht in de gang zodat mensen niet over hun voeten struikelen

Gangen moeten goed verlicht zijn zodat ze niet somber aanvoelen als u er ’s avonds binnenloopt. U wilt zowel heldere bovenlichten gebruiken om de indruk van daglicht te wekken, ook al is het buiten nacht, als karaktervolle tafellampen om wat sfeer toe te voegen. En als er een trap in de hal is, kunt u overwegen om verlichting in de plint te gebruiken om de stootborden te verlichten.

zorg voor voldoende licht in de gang zodat mensen niet over hun voeten struikelen kleine hal ideeën

16. Je kunt verlichtingstrucs gebruiken om je gang op te fleuren

Gangen krijgen niet genoeg natuurlijk licht, dus zijn ze vaak niet helder genoeg. Om ze wat leven in te blazen, kun je alle trucs gebruiken die je tot je beschikking hebt – van het gebruik van spiegels (tik) tot het verven van de muren (tik) tot het kiezen van lichte kleuren (tik) tot het kopen van meubels die niet te veel plaats innemen (tik).

je kunt verlichtingstrucs gebruiken om je gang op te fleuren kleine hal ideeën

17. Gebruik wallpapers om visuele trucs te creëren

Kies golvend behang met een subtiele streep voor een grotere kamer. Een horizontale streep maakt de kamer langer; een verticale streep doet de kamer langer lijken. De Emilia van Sandberg is geïnspireerd op Bretonse strepen en is een aanvulling op een moderne woning met nautische accenten.

gebruik wallpapers om visuele trucs te creëren kleine hal ideeën

18. Voeg karakter toe met een galeriewand

We hebben het al jaren over galeriewanden, maar er is niets mis mee. Ze zijn gemakkelijk te maken, geven je hal wat persoonlijkheid en nemen geen ruimte in beslag. En als je lichtgekleurde lijsten en prints kiest, ziet je hal er beter geproportioneerd uit.

voeg karakter toe met een galeriewand kleine hal ideeën

19. Vervang zware gordijnen door raamfolies

Bij het inrichten van een kleine hal zijn ruimtebesparing en lichtinval (en het creëren van privacy) de twee belangrijkste zaken om rekening mee te houden. U kunt deze doelen bereiken door gebruik te maken van goedkope raamfolie.

vervang zware gordijnen door raamfolies kleine hal ideeën

20. Voeg een paar stiekeme manieren toe om boeken op te slaan

U hoeft zich geen zorgen te maken of u wel genoeg ruimte hebt voor boekenplanken in een kleine hal. Deze boekenplank is ontworpen om in een deur te passen, zodat u gemakkelijk boeken kunt opbergen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Je kunt waarschijnlijk beter iemand anders inhuren dan het zelf te doen.

voeg een paar stiekeme manieren toe om boeken op te slaan kleine hal ideeën

21. Kleine gangen kunnen donker getint zijn

We hebben al eerder gezegd dat lichtere, heldere kleuren een kleine ruimte kleiner doen lijken, maar dat betekent niet dat je ook geen donkere kleuren moet gebruiken. Donkere kleuren helpen juist om de groottebeperkingen van een ruimte te verbergen, waardoor ze groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Als dat klinkt als een hoop werk voor uw huis verbetering project, waarom niet gewoon kopiëren dit kleine hal idee in plaats daarvan? Verf de muren in een lichte grijstint en voorzie de plinten van een helder witte rand. Dat geeft de kamer een luchtiger gevoel zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Donkere vloeren kunnen ook helpen om slijtplekken en krassen te verbergen, dus kies iets donkers als u zich daar zorgen over maakt.

kleine gangen kunnen donker getint zijn kleine hal ideeën

22. Gebruik een oude ladekast onder je trap voor extra opbergruimte

Als er in je kleine hal alleen maar ruimte is voor een paar jassen en tassen, gebruik die ruimte dan slim door een kleine ladekast neer te zetten. Het ziet er schattig uit, biedt veel opbergruimte en je kunt zelfs wat manden en dozen toevoegen voor extra rommel. Hang ook wat prenten aan de muur om er meer een functie van te maken.

gebruik een oude ladekast onder je trap voor extra opbergruimte kleine hal ideeën

Hoe maak je een lelijke gang mooi?

Uw hal moet gastvrij en uitnodigend zijn als u uw huis binnenkomt. Het moet “Welkom thuis” zeggen wanneer je binnenkomt. Het moet uw bezoekers ook een idee geven van wie u bent, en hoe uw huis uw persoonlijkheid weerspiegelt. Kies kleuren die uw favoriete kunstwerken, textiel, foto’s, of wat dan ook waarmee u uw muren wilt versieren laten uitkomen. Color blocking is een goede keuze en maakt elke kamer interessanter. Een duurzame afwerking is essentieel, zodat je de muur gemakkelijk kunt afvegen en eventuele fouten kunt bijwerken.

Gangen zijn meestal de drukste doorgang van een huis, waar mensen elkaar tijdens piekuren passeren. Ze moeten praktisch zijn en jaren meegaan. Donkere kleuren onder de dado rails met fris wit houtwerk voegen veel licht toe aan wat een smalle ruimte kan zijn. Verf de muren in een duurzame satijnverf voor een elegante look. Voeg ingebouwde kasten toe om tassen en jassen in op te bergen. Het maakt een groot verschil!

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties