Ideeën Wanddecoratie Woonkamer

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 12 augustus 2022

40 chique muurdecoratie ideeën voor de woonkamer

Als uw woonkamer leeg aanvoelt, is het misschien tijd om hem met iets nieuws te vullen. U kunt beginnen met het uitzoeken van een paar dingen die u aanspreken, of het nu gaat om kunstdrukken, ingelijste foto’s of wanddecoratie. Zorg er vervolgens voor dat deze spullen passen in de algehele stijl van uw huis. Ga niet te ver; als je te veel spullen hebt, wordt je ruimte alleen maar rommeliger.

Werken met sport producten

Het tonen van persoonlijke voorwerpen is een leuke manier om persoonlijkheid toe te voegen aan elke ruimte. Surfplanken zijn een stijlvolle toevoeging aan een woonkamer, maar ze zijn ook handig als je een fervent surfer bent. Je kunt ook grotere kunstwerken of zelfs een spiegel gebruiken.

werken met sport producten (1)

Hang alternative kunst op

In plaats van een traditioneel kunstwerk of prent, kunt u overwegen om een interactieve sculptuur boven de open haard te plaatsen. Hoewel het een begeerde plek is, wordt de ruimte boven de schoorsteenmantel vaak niet gebruikt. Denk eens na over het monteren van een tv boven de open haard en kies voor iets creatievers en interessanters om de lege ruimte op te vullen.

Een voorbeeld van alternatieve kunst is bij voorbeeld diamond paining of schilderen op nummer. Hiermee kunt u zelf prachtige kunst werken maken.

hang alternative kunst op

Ga voor schilderijen op groot formaat

Hang een groot schilderij in uw woonkamer om een dramatisch focuspunt te creëren. Een groter schilderij heeft een sterkere impact dan een kleiner schilderij.

ga voor schilderijen op groot formaat

Organiseer een galeriewand

Als u niet één kunstwerk aan één muur wilt hangen, kunt u overwegen een georganiseerde galerie te maken door lijsten perfect uitgelijnd op te hangen. Meet precies waar die moet komen.

organiseer een galeriewand ideeen wanddecoratie woonkamer

Probeer hoekige kunst

Om deze look te bereiken, hangt u schilderijen, prenten of foto’s op twee tegenover elkaar liggende muren. Hang twee totaal verschillende kunstwerken op, of creëer een samenhangend gevoel door werk op te hangen van exact dezelfde kunstenaar, hetzelfde medium, dezelfde kleurstelling, enz. De vergelijkbare omlijsting en zwarte accenten van deze foto’s verbinden de kamer.

probeer hoekige kunst

Laagjes leuk behang met schilderijen

Versier uw muren met een kleurrijk behang met patroon in combinatie met een abstract schilderij. Probeer verschillende kleurencombinaties, patronen en texturen om een wanddecoratie te creëren die zowel interessant is als de aandacht trekt.

laagjes leuk behang met schilderijen - ideeen wanddecoratie woonkamer

Probeer een mooie spiegel

Gebruik een object zoals deze iriserende glazen spiegel. Hij is kleurrijk, creëert diepte in de ruimte en laat de kamer groter aanvoelen door het houten frame, de houten schouw en de accenten in de hele kamer. Traditionele spiegels zijn ook een mooie manier om licht in een kleinere ruimte te brengen en deze groter te laten aanvoelen. Een mooie winkel voor spiegels is uwspiegel.nl

probeer een mooie spiegel

Decoreren met kleine voorwerpen

Het tonen van kleine voorwerpen en snuisterijen op de planken van een ingebouwde boekenkast verbetert het decor van een kamer. Het werkt ook goed in een kamer die al kunst en andere decoraties aan de muren heeft.

decoreren met kleine voorwerpen - ideeën wanddecoratie woonkamer

Maak een tweeluik

Hang twee kunstwerken naast elkaar of in elkaars verlengde om een tweeluik te maken. Meet zorgvuldig, zodat ze goed bij elkaar passen. Houd rekening met de grootte van de kunstwerken, de muur en hoe de rest van de kamer in elkaar overgaat.

maak een tweeluik ideeen wanddecoratie woonkamer

Boekenkasten inbouwen

Het gebruik van een boekenplank voor decoratieve doeleinden is een uniek idee voor wanddecoratie in de woonruimte. Als de planken vol staan met boeken, voorwerpen, antieke glazen of vazen, dan is een boekenplank een uitstekende manier om je persoonlijke stijl te laten zien en de dingen waar je om geeft te etaleren.

boekenkasten inbouwen wanddecoratie woonkamer ideeen

Kies statement schilderijen

Een manier om een kunstwerk voor uw woonkamer te kiezen is door iets te kiezen dat een sterk visueel verband heeft met de rest van de ruimte. Een goed voorbeeld zou een groot doek zijn dat van de vloer tot aan het plafond doorloopt.

kies statement schilderijen wanddecoratie woonkamer ideeën

Overweeg een alternatief kader

Deze drie zwart-wit foto’s hangen zonder lijst aan de muur, waardoor een onafgewerkte look ontstaat die de formaliteiten van traditionele kunst ontbeert. Zie dit als een verbeterde versie van je jeugdige versierpogingen, waarbij je waarschijnlijk posters aan de muur hing met alleen stroken plakband.

overweeg een alternatief kader ideeën wanddecoratie woonkamer

Ingelijste tekeningen

Er zijn ook tekeningen. Deze zijn niet verfijnd en gepolijst, maar ze zijn rauw en ongesneden. Toch worden deze schetsen, wanneer ze samen in een galerie worden tentoongesteld, verfijnde wandkunst. Je kunt je eigen schetsen laten zien of die van iemand die je dierbaar is.

ingelijste tekeningen ideeën wanddecoratie woonkamer

Foto’s weergeven

In plaats van uw familiefoto’s op een traditionele manier tentoon te stellen, kunt u beter wat interessante zwart-witfoto’s of oude foto’s uit uw verzameling ophangen. Je zou zelfs kringloopwinkels, galeries en buitenposten kunnen afstruinen op zoek naar originele kunstwerken.

foto's weergeven ideeën wanddecoratie woonkamer

Interessante prints ophangen

Originele schilderijen en meer betaalbare prints zijn verkrijgbaar bij de meeste websites die online kunst verkopen. U kunt kijken op Tappan, Twyla, 1stdibs, enPosterChildPrints voor een uitgebreide selectie van afdrukken.

interessante prints ophangen

Grote objecten plaatsen

Je kunt elk soort voorwerp gebruiken als wanddecoratie, inclusief houten stukken, metalen stukken en zelfs grote voorwerpen zoals meubels. Als ze hoog genoeg zijn, zullen ze goed staan hangend aan het plafond of leunend tegen de muur.

grote objecten plaatsen ideeën wanddecoratie woonkamer

Zeg ja tegen scheve kunstwerken

Als u een opgeruimde look wilt creëren, hoeft u geen kunstwerken aan de muren te hangen. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een enkel groot stuk of meerdere kleine.

zeg ja tegen scheve kunstwerken ideeën wanddecoratie woonkamer

Hang een opvallende spiegel op

Als u op zoek bent naar een spiegel voor aan de muur, kies dan voor een opvallend stuk in plaats van een puur functionele spiegel. Zo kunt u ook een kleine kamer groter doen lijken. Deze spiegel kunt u kopen bij UwSpiegel via: Zonnespiegel kopenhang een opvallende spiegel op wanddecoratie woonkamer ideeën

Verlichte kunstwerken toevoegen

Als u wilt dat uw kunst opvalt of als u uw woonkamer er geraffineerder wilt laten uitzien, plaats dan een lamp over een kunstwerk. Het is een extra laag voor decoratie, maar het dient ook zijn eigen doel.

verlichte kunstwerken toevoegen wanddecoratie woonkamer ideeën

Stapel boeken op elkaar om een toren te maken

Deze is een beetje ongewoon, maar het eindresultaat is echt cool. Haal de planken weg en stapel je boeken zo op dat ze hoger zijn dan ooghoogte. Het resultaat? Een ongelooflijk stijlvol en gezellig leeshoekje.

stapel boeken op elkaar om een toren te maken ideeën wanddecoratie woonkamer

Probeer een accentmuur

Een van de gemakkelijkste dingen om een lege muur mee te versieren is wat kleur toevoegen. Je kunt kiezen voor behang of een leuke, felle muurschildering zoals in deze woonkamer. Het is een perfecte manier om iets moois te maken zonder iets op te hoeven hangen.

probeer een accentmuur ideeën wanddecoratie woonkamer

Zwevende planken ophangen

Zwevende planken zijn de perfecte aanpasbare optie om wat ruimte op uw muren op te vullen. Stapel ze verticaal of horizontaal op en voeg decoratieve voorwerpen toe, zoals foto’s, decoraties, enz.

zwevende planken ophangen ideeën wanddecoratie woonkamer

Voeg wat groen toe

Het toevoegen van planten aan de onderkant van uw muren is een leuke, natuurlijke oplossing voor het toevoegen van wat leven aan uw woonkamer. Het helpt bij het creëren van een galeriemuur door beide zijden van de bank te bekleden.

voeg wat groen toe ideeën wanddecoratie woonkamer

Benadruk de architectuur

Als je het geluk hebt om unieke architecturale elementen in je huis te hebben, zoals bakstenen muren of houten balken, leg daar dan de nadruk op in plaats van een heleboel kunst op te hangen. In deze woonkamer werden een bakstenen open haard en houten lambriseringen diep bosgroen geschilderd om het een stemmige sfeer te geven.

benadruk de architectuur ideeën wanddecoratie woonkamer

Verlichting toevoegen

Strategisch geplaatste verlichting geeft leven aan uw muren. U kunt twee wandlampen gebruiken voor een elegante look, of kiezen voor één wandlamp voor een eenvoudigere look. Hoe dan ook, het eenvoudige zwart-witte silhouet past goed bij de moderne uitstraling van de ruimte.

verlichting toevoegen wanddecoratie woonkamer ideeën

Maak het kleurrijk

Ook al heeft deze woonruimte maar twee kunstwerken, elk kunstwerk heeft een enorme impact door de felle kleuren en patronen. Hoe kleurrijker en gedessineerder je gaat, hoe meer impact je kunstwerk zal hebben.

maak het kleurrijk ideeën woonkamer wanddecoratie

Ramen van vloer tot plafond

Installeer ramen van vloer tot plafond in uw woonkamer, zodat u natuurlijk licht naar binnen kunt laten. Uw muur wordt niet alleen visueel interessanter, maar u kunt uw ruimte ook opvrolijken.

ramen van vloer tot plafond ideeën wanddecoratie woonkamer

Hang Raamverdelingen

U kunt raambekleding ook gebruiken om uw muren te versieren. Kies iets met een kleur of ontwerp dat uw kamer aanvult en ook visueel interessant is.

hang raamverdelingen

Vergeet symmetrie

Deze moderne woonkamer houdt rekening met symmetrie. Een enkel schilderij hangt boven de bank met links een accent aan de muur. Aan de rechterkant? Die is helemaal leeg gelaten. Symmetrie is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar als je bereid bent tegen de conventies in te gaan, kan het leiden tot een origineel en modern ontwerp.

vergeet symmetrie ideeën wanddecoratie woonkamer

Gebruik leuke verf

In plaats van uw hele muur te verven, kunt u ook een deel van uw muren verven. Deze woonkamer heeft een saliegroene open haard die de neutrale kamer tot leven brengt zonder te gewaagd aan te voelen.

gebruik leuke verf ideeën wanddecoratie woonkamer

Bengelen groen

We zijn dol op de groene watervallen van deze boekenkast. Ze geven de open ruimte een bohemienachtige, doorleefde sfeer en zijn een extra manier om een kale boekenkast aan te kleden als je bijna geen boeken of decoratiemateriaal meer hebt.

bengelen groen wanddecoratie woonkamer idee

Patroon gebruiken

Als u wat kleur wilt toevoegen aan uw woonruimte zonder te veel te doen, dan moet u dit schilderij eens bekijken. Het is een uitstekende keuze omdat het veel visueel belang toevoegt aan de anders zo minimale kamer.

patroon gebruiken woonkamer wanddecoratie ideeën

Behang het plafond

Als je niet van behang houdt, hoef je de muren van je woonkamer niet met behang te behangen om er iets moois van te maken. Het geeft een intieme sfeer zonder te schreeuwerig aan te voelen.

behang het plafond wanddecoratie ideeën woonkamer (1)

Probeer een wandtapijt

Wandtapijten geven kamers kleur en een patroon, maar ze geven ook structuur. Ze zijn meestal vrij groot, dus bedekken ze veel muurruimte.

probeer een wandtapijt woonkamer wanddecoratie ideeën

Verf Inbouw

Laat ingebouwde kasten stralen door ze in een felle kleur te schilderen. Deze woonkamer krijgt een extra boost door groene inbouwkasten, hoewel ze minimaal zijn gestyled. Ze hebben nog steeds impact. Sconces flankeren beide zijden en geven de ruimte nog meer karakter.

verf inbouw woonkamer wanddecatie ideeën

Balken toevoegen

Als u geen balken in het plafond wilt, verleng ze dan langs de muren voor een ouderwetse, boeren look. U kunt ze wit houden of ze in een andere kleur schilderen, afhankelijk van uw decoratieve esthetiek.

balken toevoegen ideeën wanddecoratie woonkamer

Polaroids ophangen

Ingelijste kunst is niet noodzakelijk om een galeriewand te creëren. Polaroid prints werken net zo goed als je weinig ruimte of budget hebt. Hang een aantal verschillende soorten op om je kamer een ouderwets, persoonlijk tintje te geven.

polaroids ophangen ideeën woonkamer wanddecoratie

Een accentmuur behangen

Hoewel dit behang misschien een beetje gewaagd is voor de hele kamer, maakt het een sterk statement op een accentmuur en voegt het veel interesse toe. Naast het behang bevat deze woonkamer ook een galeriewand en een feloranje accentmuur voor veel visuele aantrekkingskracht.

een accentmuur behangen ideeën wanddecoratie woonkamer

Berg Gewei

Een gewei monteren boven een moderne minimalistische open haard ziet er fantastisch uit als het geflankeerd wordt door twee sconce lampen. Sconce lampen toe te voegen aan het effect. Een schapenvachtkleed geeft nog meer effect.

berg gewei wanddecoratie ideeën woonkamer

Add Paneling

Als u uw muren wilt aankleden, kunt u overwegen om houten lambrisering toe te voegen. Het verheft een ruimte onmiddellijk en maakt het gemakkelijker om zonder grootse kunstwerken te leven. U kunt uw panelen in dezelfde kleur schilderen als de rest van de muren, zoals in deze kamer, of ze accentueren door ze in een andere kleur te schilderen.

lambrisering toevoegen ideeën wanddecoratie woonakmer

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties