Annabelle Snoeien

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 29 juli 2022

Hoe snoei je een Annabelle hortensiaAls u zich een sneeuwvlok van 15 cm doorsnee kunt voorstellen, dan zult u begrijpen hoeveel plezier ze verschaffen. Ze zijn zo mooi! En ze gaan ook nog eens zo lang mee. Hortensia’s zijn gemakkelijk te verzorgen en vergen weinig onderhoud als ze eenmaal geplant zijn.

U kunt ze tijdens de wintermaanden terugsnoeien, maar wacht tot het voorjaar voor u ze weer gaat terugsnoeien. Ze doen het het best in de volle zon en op een gemiddelde bodem.

Stap 1 annabellen snoeien

In de nazomer snoeit u de takken van uw hortensia’s terug tot ze ongeveer 6-8 inches hoog zijn. Verwijder alle dode bladeren en bloemknoppen. Knip beschadigde of zieke stengels af. Knip vervolgens de uiteinden van de resterende takken af om nieuwe scheuten te stimuleren. U kunt ze ook langs een latwerk leiden als u dat wilt.

Waterhyacinten groeien snel, dus geef ze voldoende ruimte om zich uit te breiden. Binnen drie jaar kunnen ze een hele vijver overnemen. Om ze onder controle te houden, moet u de toppen regelmatig bijknippen.

Knip de takken van de hortensia’s enkele centimeters terug nadat de eerste bloeistruiken in de vroege herfst zijn uitgebloeid. Knip de uitgebloeide bloemknoppen en bladeren af en wacht dan tot een tweede bloeistuip verschijnt.

stap 2 annabellen snoeien

Snoei in de herfst beschadigd hout weg voordat de bladeren vallen. Knip dode en gebroken takken ten minste 5 cm in gezond hout af. Knip kruisende takken weg, zodat ze niet tegen elkaar aan schuren. Dit is al het snoeiwerk dat absoluut noodzakelijk is voor uw plant.

Snoei beschadigde of zieke bomen terug. Verwijder afgevallen takken. Snoei heesters zodat ze recht groeien. Snoei rozen en vaste planten om ze netjes en verzorgd te houden.

Stap 3 annabellen snoeien

Om de hortensia in de herfst te verjongen, verwijdert u alle dode of zieke takken en snoeit u ongeveer driekwart van de plant terug. Laat aan elke tak twee of drie gezonde zijscheuten groeien. Houd de grond vochtig en geef regelmatig mest. Snoei in het voorjaar de resterende groei weg.

Tip:

Zet uw Annabelle hybridea op een plaats waar hij in de zomer de volle schaduw krijgt..

Waarschuwing:

Vermijd het om uw Annabelle hybridae te drastisch te snoeien.

Het kan de planten verzwakken en ze kunnen ondersteuning nodig hebben.Snoei om de hortensia te verjongen na de winterrust wanneer de kale stengels zichtbaar zijn boven de grondlijn.

Knip alle dode of zieke groei terug om gezonde nieuwe scheuten te bevorderen. Verwijder enkele van de oudere stengels op grondniveau. Ga verder met het terugsnoeien van het oude hout tot u ongeveer een derde van de plant verwijderd hebt.

Plant uw Annabel Lee hortensia op een plaats waar hij in de zomer de volle schaduw krijgt. Als uw struik al geplant was op een plaats zonder direct zonlicht, geef hem dan extra water gedurende de zomer.

Als u uw hortensia’s gezond en sterk wilt houden, snoei ze dan niet te streng terug wanneer ze in de winter in rust zijn.

annebellen snoeien voorbeeld

Aandachtspunten tijdens het snoeien

Het doel van snoeien is gezonde planten voort te brengen. Snoeien is het verwijderen van ongewenste delen van planten. Er zijn drie hoofdsoorten snoeien: knippen, knijpen en enten. Snoeien is de meest gebruikte snoeimethode. Bij knijpen worden de groeipunten van een tak of stengel afgeknepen. Bij enten wordt een deel van een plant met een ander deel verbonden.

Snoeien doodt de plant niet, maar moet wel voorzichtig gebeuren. Als de snoeiers niet weten wat ze doen, kan de plant afsterven. Houd bij het snoeien de volgende dingen in gedachten:

– Snoei oud hout weg.

– Verwijder dode takken.

– Knip zwakke scheuten af.

– Houd de plant goed bewaterd.

– Vermijd snoeien bij winderig weer.

Het snoeien overslaan, is dat een optie?

Als u tulpen wilt kweken zonder u zorgen te hoeven maken over het snoeien, zijn er verschillende opties. Een daarvan is om de bollen te kopen die al in bloei staan. Maar als u het geen goed idee vindt om bloemen te kopen die al open zijn, kunt u er ook voor kiezen om een paar maanden te wachten en de uitgebloeide bladeren op natuurlijke wijze te laten vallen. In de herfst kunt u de oude stengels afknippen, en op de overgebleven stengels zullen nieuwe knoppen gaan groeien. Deze zullen in het volgende voorjaar uitgroeien tot nieuwe tulpenkoppen.

mooie annabellen om te snoeien

Deze methode vereist wel wat geduld, want het proces duurt vrij lang. Als u nu van de schoonheid van tulpen wilt genieten, kunt u de dode delen er gewoon afsnijden. Als de oude stengels helemaal uitgedroogd zijn, kunnen ze er gemakkelijk uitgetrokken worden. Op de plaats van de oude stengel zullen dan nieuwe bollenscheuten gaan groeien.

Annabelle snoeien: handige tips

Annabelle is een van onze populairste kamerplanten. Maar hoe zorg je voor haar? En wat gebeurt er als ze te groot wordt?

Je wilt ervoor zorgen dat ze niet te groot wordt. Om dit te bereiken, gebruik je bamboestokken. Die zijn heel gemakkelijk te vinden en niet duur. Je kunt ze online of in een tuinwinkel kopen.

Het beste aan de bamboestokken is dat ze de plant een sterke basis geven. Zo groeit hij rechtop en buigt hij niet om. Bovendien kunt u ze dicht bij elkaar plaatsen, zodat de stengels niet in elkaar groeien.

Als je wilt zien hoe goed de planten er na verloop van tijd uitzien, kun je de hele stengel afknippen. Dan kunt u de bladeren scheiden en de plant opnieuw laten groeien.

Snoei Gereedschap

Annabelle snoeien is iets wat u zo nu en dan moet doen – het houdt planten gezond en gelukkig. Een goed snoeigereedschap maakt het werk gemakkelijker en bespaart je op de lange termijn geld. Als je advies zoekt over hoe je het beste snoeigereedschap kunt kiezen, lees dan hier onze gids.

De Annabelle Kopen

De pop genaamd “Annabelle”, verkocht door de Amerikaanse speelgoedfabrikant Chucky, werd gekocht door de Nederlandse vrouw Marianne Rookhuizen. Zij was al lange tijd op zoek naar een plant voor de kamer van haar dochter. Toen zij de gelijknamige pop zag, herinnerde die haar aan haar jeugdherinneringen. Dus kocht ze hem en nam hem mee naar huis. Maar de pop paste niet meer in de kamer van haar dochtertje. Toen dacht ze eraan om planten te kopen. En er was geen betere optie dan het internet.

Er zijn veel verschillende soorten planten die je online kunt kopen. Je kunt er bloemen, groenten, bomen en zelfs dieren zoals konijnen vinden. Sommige mensen houden graag huisdieren in huis, anderen kweken liever hun eigen planten. Hoe dan ook, je wilt er zeker van zijn dat je krijgt waar je voor betaalt.

de beste annebellen om te snoeien

Je kunt planten kopen bij grote retailers als Amazon of eBay, maar het kan zijn dat je niet altijd precies krijgt wat je wilt. Als je bijvoorbeeld “planten” op Amazon opzoekt, krijg je ongeveer het volgende te zien:

Amazon verkoopt van alles, van boeken tot keukenapparatuur. Als je niet weet wat het verschil is tussen een boek en een plant, weet je niet of je krijgt waar je voor betaald hebt. Bovendien zijn sommige artikelen op Amazon niet per se planten. Het kan speelgoed of kleding zijn.

Dus waar ga je heen om planten te vinden? Er zijn genoeg sites. Een ding om te onthouden is dat de meeste van hen planten per pond verkopen. Dit betekent dat je moet weten hoeveel ruimte elke plant inneemt in je tuin. Een andere belangrijke factor zijn de verzendkosten. De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte en het gewicht van het product.

Als u besluit om een plant online te kopen, zijn hier enkele dingen om te overwegen:

1. Zorg ervoor dat de verkoper wereldwijd levert. De meeste verkopers verzenden internationaal. U moet echter nog steeds de verzendkosten controleren voordat u betaalt.

De Annabelle snoeien in het voorjaar

De Annabelle is een van mijn favoriete planten vanwege zijn mooie blad en grote bloemen. Maar ik hou er niet van hoe hij eruit ziet als hij bedekt is met sneeuw. Daarom wacht ik meestal tot het volgende voorjaar om hem te snoeien. In het voorjaar kun je zien dat er nog knoppen aan de takken zitten, en weet je dat de plant niet te veel energie zal verliezen tijdens het koude seizoen. Natuurlijk kun je de plant ook in de herfst snoeien, maar ook dan moet je ervoor zorgen dat de knoppen nog niet zijn opengegaan. Als je de plant nu snoeit, beschadig je de knoppen en verminder je het bloeipotentieel van de plant.

Als je echter besluit de plant in de zomer te snoeien, moet je ervoor zorgen dat de temperatuur niet boven de 30 graden Celsius komt. Anders zouden de bladeren kunnen afvallen.

Minder snoeien voor kleinere bloemen

Hortensia’s zijn een van de meest populaire bloeiende struiken. Ze zijn er in veel verschillende variëteiten en kleuren. De meest voorkomende soorten zijn de grote witte hortensia’s, roze hortensia’s, rode hortensia’s, blauwe hortensia’s, gele hortensia’s, en paarse hortensia’s.

De reden waarom we zo van hortensia’s houden is omdat ze in bijna elk type tuin goed staan. De meeste mensen vinden het leuk om ze te kweken in grote groepen rond hun huis, langs hekken, of zelfs voor hun carport of garage. Bovendien zijn het prachtige snijbloemen die er in boeketten fantastisch uitzien.

Sommigen van ons willen echter niet dat onze hortensia’s te veel bloemen produceren. In plaats daarvan willen we van minder bloemen genieten en toch veel kleur hebben. Dit is waar de Hydrangea Annabella in het spel komt.

Deze variëteit produceert kleine, licht groen-witte bloemen die bloeien in de vroege zomer. Deze bloemen zijn zeer vergelijkbaar met die van de standaard hortensia Annabel Lee. Ze zijn echter kleiner. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden.

In feite is het mogelijk om deze variëteit te houden zonder te snoeien. U hoeft ze enkel te verzorgen tijdens de wintermaanden. U kunt ze bijvoorbeeld bedekken met mulch. Als u geen mulch gebruikt, kunt u ze gedurende het hele winterseizoen één keer per week water geven.

Als u besluit om uw hortensia Annabellee te snoeien, moet u beginnen met het snoeien van de stengels in de late herfst. Daarna kan u de stengels verder terugsnoeien tot ongeveer 75 cm boven de grond. Tenslotte wacht u best tot het midden van het voorjaar voor u opnieuw begint te bemesten.

Nog een tip

Hortensia’s behoren tot onze favoriete bloemen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Er zijn zelfs variëteiten die twee keer per jaar bloeien. Als u niet weet hoe u voor uw hortensia moet zorgen, zijn hier enkele tips om u te helpen ze mooi te houden.

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties