9 Leuke Voortuin Hek Ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 28 juli 2022

Thuis is waar het hart is. Het is een plaats waar we ons veilig en geborgen voelen. Dit is één van de leuke voortuin ideeën die wij echt leuk vinden. Een mooie natuurlijke uitstraling zult u terug vinden in dit artikel. We gaan van uw voortuin een leuke landelijke voortuin, maken of misschien toch een moderne tuin of een strakke tuin. Elk hek heeft weer een andere, natuurlijke kleuren. Een mooie voortuin is echt het visite kaartje van uw huis. Een normale houten schutting is niet altijd even mooi u kunt er meer mee. We gaan nu door naar een aantal voortuin ideeën die u gemakkelijk kunt maken op een leuke manier en mooie manier.

We verzorgen ze zorgvuldig, verwelkomen degenen die ons het meest na staan in hun schuilplaats, en we beschermen ze zo goed als we kunnen.

Voor sommigen is een voortuin hek een barrière tussen hen en de buitenwereld. Anderen zien het als een plek waar ze kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Wat uw reden ook is, er is niets mis met een omheining rond uw eigendom. In feite worden hekken vaak gebruikt om mensen en dieren te beschermen tegen kwaad. Ze bieden ook privacy en veiligheid.

De moderne voortuin hek van vandaag garanderen zowel veiligheid als stijl, een combinatie die niemand jaren geleden voor mogelijk had gehouden.

Of u nu een aangename rand rond uw eigendom wilt maken om het aantrekkelijker te maken, uw actieve kinderen of nieuwsgierige huisdieren binnen veilige grenzen wilt houden, of nieuwsgierige blikken wilt voorkomen, deze afrastering ideeën zijn zowel schoonheidswerken als betrouwbare omheiningen.

Van piketten tot stenen, split rails om smeedijzeren en ketting schakels, is er een hekwerk optie om uw wensen te voldoen, alsmede het verbeteren van het uiterlijk van uw huis, het gevoel, en de waarde!

Met zo veel onzekerheid over de toekomst, wil je er zeker van zijn dat wat je hebt hard gewerkt te verwerven blijft in goede vorm en stijl, jaar na seizoen. Als u het gevoel heeft dat uw huis wel wat opvallende versterking kan gebruiken, is dit het ideale moment om uw ogen naar buiten te richten.

1. Houten voortuin hek ideeën

Natuurlijk hout is een geweldig materiaal voor voortuin hekken. Het kan zo veel dingen doen voor uw huis ’s curb appeal. Of u nu op zoek bent om uit te zenden het bereiken van die klassieke Amerikaanse droom van een witte piketten hek, of u wilt gewoon een privacy behuizing, hout kan worden ontworpen en afgewerkt in een verscheidenheid van manieren om uw huis opvallen. Het kan worden ontworpen om fantastisch uit te zien in de voorkant van elk type huis.

Hoewel het raamwerk van uw omheining van hout kan zijn, betekent dat niet dat de hele structuur uit planken moet bestaan. Hog panel hekwerk is een steeds populairder keuze geleend van de boerderij, maar prachtig in de voorkant van huisjesmensen en moderne huizen gelijk. Dit hekwerk bestaat uit draadroosters tussen houten raamwerken, vooraf gecoat om ze tegen roest te beschermen. Zij worden typisch gevonden met een zwarte poederdeklaag maar kunnen om het even welke tint worden geschilderd u wenst. Hog panel hekwerk kan uw huis om duidelijk te worden gezien, terwijl het aanbieden van uitstekende bescherming voor huisdieren en kinderen.

De aankoop van voorgesneden houten afrasteringspanelen in plaats van ze zelf te snijden bespaart tijd en moeite. Omheiningspanelen omvatten vaak decoratieve kenmerken zoals gebogen toppen, traliewerk of randen met hondenoren, zodat zij perfect zijn voor het creëren van een uniek omheiningsontwerp. Voeg een vleugje klasse toe aan uw ovoortuin hek met decoratieve eindstukken van koper, brons of smeedijzer. Ontwerp uw eigen panelen met timmerhout of vlonderplanken.

Deze video kan helpen bij het uitleggen van alle stappen die betrokken zijn bij het bouwen van een houten paneel schutting.

ontzagwekkende voor erf omheining ideeen modern hout
ultra modern ipe hout uitzonderlijke voor erf omheining ideeen
zwart huis ideeen voor erf omheining

2. Metalen voortuin hek ideeën

Metalen voortuin hek ontwerpen kan de gratie van een Europees landgoed na te bootsen of overeenkomen met de rondingen van een slanke, eigentijdse woning. Een formele smeedijzeren hekwerk smalle hekpalen en decoratieve finials maken ze een openlijk verwelkomd accent langs vele voortuinen, en ze kunnen ook werken met een achtertuin behuizing gemaakt van een ander materiaal.

Metalen hekken zijn meestal gemaakt van aluminium, staal of een legering van beide metalen. De meest voorkomende kleur gebruikt voor metalen hekken is zwart, maar u kunt elke andere kleur kiezen om uw huis exterieur passen. Combineer metalen rails en latten met betonnen pilaren om een sterke toegangspoort te creëren. Voeg decoratieve accenten aan uw metalen hek door het installeren van finials in een contrasterend materiaal, zoals koper of brons.

Het horizontaal of in een raster plaatsen van metalen heklatten kan een populaire look zijn in voortuinen. Afhankelijk van hoe ver de latten uit elkaar liggen, kunnen horizontale metalen hekken worden gebruikt als een ladder om indringers te helpen in uw voortuin te klimmen of om uw huis binnen te komen. Door de latten dicht bij elkaar te houden of ze verticaal te installeren, kunt u dit risico enigszins beperken.

voortuin hek ontwerpen omheining met poort
modern zwart geschilderd metaal en roestvrij staal voor tuin hek design inspiratie
voortuin hek design omheining met poort

3. Traditionele voortuin hek ideeën

We hebben het niet over een ketting link hek hier. Misschien wel de eenvoudigste voortuin hek ontwerp in de Verenigde Staten is de klassieke piket-omheining. Van eenvoudige, gelijkmatig verdeelde planken, om panelen met concavo-convexe toppen, een witte houten voortuin hek ziet er prachtig uit in de voortuinen van Craftsman, Victoriana, en cottage stijl huizen. Deze traditionele omheining past goed rond landelijke boerderijen, vooral wanneer versierd met gotische toppen.

Een post-en rail hek is een ander eenvoudig ontwerp, dat natuurlijk aanvoelt in het land of de buitenwijk. Terwijl het ‘ s niet effectief voor het houden van kleine dieren of drukke kinderen ingesloten, kan een post-en-rail afrastering systeem zorgen voor een aantrekkelijke, landelijke grens rond een groot stuk land. Een twee-post hek is minder duur om te bouwen, terwijl een drie-post hek biedt een betere barrière.

Veel traditionele omheiningen zijn nu verkrijgbaar in duurzaam vinyl. Van een afstand, is het onmogelijk om het verschil tussen een houten hek en een vinyl hek te vertellen. Vinyl voortuin hek vereisen bijna geen onderhoud, behalve af en toe schoonmaken, wat gemakkelijk te doen is. Traditionele afrasteringsstijlen kunnen worden gebruikt met vinyl afrasteringen, dus als u een traditioneel ontwerp overweegt, aarzel dan niet om vinyl afrasteringen als een optie toe te voegen tijdens uw schatting.

indrukwekkende voor erf omheining ideeen wit vinyl
niet geverfd houten piket voor erf omheining buiten ideeen

4. Moderne voortuin hek ideeën

Moderne voortuin hek ideeën maken goed gebruik van strakke lijnen, schone hoeken, en gladde afwerkingen die het ontwerp kenmerken van uw hedendaagse huis na te bootsen. Warme, natuurlijke of gebeitst houten oppervlakken paar mooi met de Zen-achtige sereniteit van de moderne en midden 20e eeuwse architectuur. Gegalvaniseerde stalen panelen versterken de industriële architectuur van uw huis en zijn nuttig wanneer een wind- of geluidsmuur rond uw eigendom nodig is.

Net als bij traditionele omheiningen kunt u metaal met hout combineren om een moderne look te bereiken die bij uw stijl past. Een dik, zwart metalen frame met lichtere houten latten geeft een warme uitstraling aan een monochrome bakstenen gevel. Gebruik 6-gauge bedrading voor een nonchalante knipoog naar een hekwerk met varkenspanelen. U kunt ook hout gebruiken aan de onderkant van uw voortuin hek en draad aan de bovenkant, zodat voorbijgangers kunnen genieten van de buitenkant van uw huis.

Het installeren van planken horizontaal in plaats van verticaal is een populaire manier om een moderne draai te geven aan een gewone omheining. Door de planken tussen de palen te verschuiven kan een houten afrastering een modern baksteenachtig patroon krijgen – zeer aantrekkelijk voor een moderne bakstenen gevel. Varieer de breedte van uw lamel om meer visueel belang te creëren. Baseer de grootte van de opening op hoe opvallend u de voorkant van het huis vanaf de weg wilt laten zijn.

voortuin hek ideeen inspiratie hout
zwart huis ideeen voor erf omheining 1
ontzagwekkende voor erf omheining ideeen modern hout 1

5. Metselwerk en stenen voortuin schutting ontwerpen

Als u al beton of steen functies op uw huis, dan is uw voortuin hek is een uitstekende plek om deze kleuren, texturen en patronen te repliceren. Maar zelfs als uw huis de buitenkant is leeg van steen of baksteen, is het mogelijk om de schoonheid van deze materialen te introduceren in uw voortuin hek ontwerp! Betonnen kolommen kunnen worden gemaakt om te kijken als gebeeldhouwde steen, en ze maken een sterke, klassieke verklaring.

Terwijl een lage, stevige stenen muur brengt je direct naar het land, topping een lage stenen muur met smeedijzeren hekken verheft de elegantie. Smeedijzeren hekken tussen ijzeren latten verzachten het uiterlijk van metaal en rots, en puntige finials zowel zien er geweldig uit en dienen een veiligheidsdoel als ze leiden gasten rechtstreeks naar uw deur. Antieke lichtbollen bovenop massief gemetselde pilaren zien er elegant uit en leiden gasten rechtstreeks naar uw poort.

Moderne huizen of huizen uit het midden van de vorige eeuw kunnen ook het gewicht van een gemetselde omheining dragen. Kies gladde betonblokken voor de basis en de palen, en laat lange metalen rails horizontaal tussen hen in lopen. Meng een scala aan natuurlijke bruintinten door een lage stenen muur te combineren met bakstenen kolommen en gebeitste houten latten. Weerspiegel een scala aan natuurlijke bruintinten door een lage stenen schutting te combineren met bakstenen kolommen en houten latten.

betonnen met houten planken coole voor erf omheining
ideeen voor voortuin hek luxe smeedijzer en steen
geschilderd beton en staal contemporaine buiten ontwerpen voor tuin hek

6. Ideeën voor privacy hek in de voortuin

Een gewone houten planken schutting kan worden een prive-schutting als het wordt gebouwd hoog genoeg en met de planken dicht genoeg bij elkaar. Echter, latten kunnen worden ingesteld op de privacy-effect te maximaliseren, door ze te verspringen. Een plank op plank geweven ontwerp verspringt latten langs de lengte van de rails, het bevestigen van een aan de bovenkant van de rails, de tweede aan de onderkant van de rails, enzovoort.

Als een hoge houten muur te stevig voor u is om te beklimmen, kunt u een bovenkant van gaas toevoegen om het bovenste deel van uw muur transparanter te maken zonder dat dit ten koste gaat van uw veiligheid op ooghoogte.

Metalen hekken zijn ook goede privacy hek ideeën. Als het niet gegalvaniseerde panelen, kunt u gebruik maken van metaal voor uw posten, en bevestig strakke houten lat tussen hen. Maak uw poorten opvallen door het oprichten van een ijzeren doos over de ingang van uw huis.

Terwijl veel privacy hekken kunnen worden gemaakt van hout, vinyl hekken is een goede keuze, omdat het niet zal kromtrekken, barsten, of splitsen na verloop van tijd. Vinyl hekken komen ook in een verscheidenheid van hoogten, zodat ze kunnen worden gebruikt om een barrière rond elk type van eigendom te creëren. Gladde vinyl voortuin hek is ideaal voor het houden van herten en andere dieren uit uw tuin, en het is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Echter, als je woont in een gebied waar hekken zijn beperkt tot 6 meter hoog, moet u wellicht een speciale variantie of bouwvergunning te krijgen om een hoger hek te installeren.

houten oprit voor erf schutting ontwerp idee inspiratie
modern zwart voor erf omheining idee inspiratie
prachtige voor erf omheining ideeen

7. Voortuin hek / poort Ideeën

U moet uw hek te coördineren met uw voordeur, maar het hoeft niet precies overeenkomen. Net als bij uw voorportaal kunt u uw voorpoort laten opvallen door hem in een felle kleur te schilderen of van een ander materiaal te maken dan uw omheining. In hedendaags design wordt de continuïteit van de lijn het best gerespecteerd door de poort te laten opgaan in het omringende hekwerk.

Soms zien subtiele verschillen er beter uit, vooral in een traditioneel ontwerp, dus als uw voortuin hek eenvoudige witte houten piketten heeft, gebruik dan een poort met een gebogen of gewelfde bovenkant. Grote finials kunnen helpen een poort frame zonder te veel te veranderen over de totale structuur.

Uw voordeur is de perfecte plaats om met uw huisnummer te pronken. Bezorgers en nieuwe vrienden zullen waarderen hoe gemakkelijk het is om uw huis te vinden. Kies een slot dat bij uw stijl past en dat gemakkelijk te bedienen is.

Denk ook aan de veiligheid van een oprit hek dat in een veiligheidshek is ingebouwd. Ze kunnen gemoedsrust bieden en tegelijkertijd een esthetisch design bieden dat geen enkele andere poort kan.

hedendaags hout ontwerp ideeen voor voortuin hek
home design ideas front yard fence

8. Landschappelijke ideeën voor hek in de voortuin

Vrijwel alle klimmende lianen of staande bloemen zien er prachtig uit langs een muur. Rozen en lavendel zijn klassieke bloemen om rond muren te planten en voegen een mooie strook kleur toe de hele zomer lang.Irissen, tulpen en andere bollen komen elk voorjaar terug en van sommige soorten blijven de hoge bladeren staan tijdens de warmere maanden.Zelfs een boom die op schaal past kan een prachtige keuze zijn.

Hosta’s zijn een goede keuze in schaduwrijke gebieden en bieden laaggroeiend gebladerte in een scala van kleuren. Siergrassen verzachten moderne randen en zien er mooi uit naast elk type omheining. Hortensia’s, azalea’s en gardenia’s zien er prachtig uit tegen piket hekken.

Als u weinig ruimte hebt tussen de voortuin hek en de weg of het trottoir, kunt u overwegen om plantenbakken te plaatsen langs de bovenrand van uw omheining. Vul ze met weinig onderhoud planten en groen, en schakel de planten met de seizoenen. Op deze manier kunt u fleuren uw hek zonder de rug-brekende werk van het planten van bloemen in de grond.

grijs geschilderd hout ontwerpen voor voor tuin hek
houten voor erf omheining ideeen met scharnierend poort
Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties