15 schuur inrichten ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 28 juli 2022

Ben jij op zoek naar de perfecte schuur inrichting en leuke ideeën hiervoor? Of je nou een grote schuur hebt of een kleine met veel losse spullen wij gaan je helpen om je schuur mooi in te richten. Een praktische schuurinrichting is het halve werk als je wil beginnen met DIY klussen. We gaan nu 15 schuurinrichting ideeën aan je vertellen zodat jij een mooie grote gereedschapswand kunt maken en alles netjes voor elkaar hebt in de schuur.

Om uit te zoeken hoe u een schuur het beste kunt organiseren, moet u goed nadenken. Hoewel schuurtjes een belangrijk onderdeel kunnen zijn van uw organisatiesysteem, krijgen ze niet altijd de aandacht die ze nodig hebben.

Stelt u zich eens voor hoe uw schuur er nu van binnen uitziet. Kunt u van voor naar achter lopen zonder problemen? Berging kan snel worden gevuld tot de rand met outdoor rommel die moeilijk te vinden of toegang – grasmaaiers, gereedschap, harken, schoppen, enz.

Met een open, overzichtelijke en georganiseerde berging is het eenvoudig om uw gereedschap en apparatuur bij de hand te houden. Wij hebben een lijst samengesteld met ideeën voor het organiseren van uw schuur, zodat u deze ruimte het hele jaar door optimaal kunt benutten.

1. Gebruik een magneetstang voor gereedschap

Om elk type schuur te organiseren, maak gebruik van een aantrekkelijke magnetische bar. Deze schuur organiseren idee is al lang gebruikt voor het opslaan van standaard gereedschap, en het is ideaal voor het opslaan van tuingereedschap ook. Zorg ervoor dat u een magnetische bar die stevig genoeg is om het gereedschap dat u zoekt te houden selecteren.

2. Hang een gereedschapswand op voor het opbergen van gereedschap

Een gereedschapswand is een oud maar onderbenut opbergidee. Niet alleen kan elk voorwerp snel worden gevonden en bereikt, maar het maakt ook de vloer vrij en neemt vrijwel geen extra ruimte in beslag. Je kunt ook speciale gereedschapswanden kopen of een werkbank met opbergruimte voor goed gebruik. Het grote voordeel er van is dat je alles mooi netjes aan de muur hebt hangen en direct een goed overzicht hebt van je gereedschap. Eigenlijk is dit een absolute musthave.

3. Open rekken toevoegen

Als je weinig ruimte hebt op zolder, is het belangrijk om uit te zoeken hoe je elke centimeter het beste kunt benutten. Door de muren aan te passen met planken, kun je meer ruimte gebruiken om je vloer vrij te maken en je zolder ruimer te laten lijken dan hij in werkelijkheid is.

Om stevige planken te bouwen, zaagt u multiplex op maat van uw oppervlak. Om extra spullen op te bergen, maakt u de planken groter of bouwt u planken van vloer tot plafond.

Onze vriendin Ginger bouwde vrijstaande planken voor haar garage voor minder dan $60! Hier is hoe ze het deed:

4. Gebruik opknoping pot organisatoren

Spijkers, schroeven en bouten zijn noodzakelijke items in elk gereedschapsschuurtje, maar ze kunnen gemakkelijk verloren gaan in een stapel gereedschap. Om ze op orde en uit de weg te houden installeer je een hangpot systeem!

We hebben allemaal gehoord van de hype rond mason jars, maar elke pot met een schroefdopdeksel zou moeten voldoen. Om dit systeem te maken, vullen we eerst elk potje met onze kleine spulletjes en bevestigen we het deksel aan de onderkant van een plank. Om bij de spijkers en schroeven te komen, schroeven we het potje los en laten het dan voorzichtig zakken.

5. Maak een hark en een tuinier organizer

Tuingereedschap zoals harken, scheppen, schoffelen en hooivorken zijn moeilijk te organiseren, dat is een van de redenen waarom het zo eenvoudig is om ze te laten vormen tot een enorme stapel in de tuin. Om ze uit de weg te houden, kunt u gebruik maken van de ruimte aan de muur van uw tuinhuisje met een zelfgemaakte gereedschapshouder.

Begin met het insnijden van uitsparingen in stukken plankenhout waar elk stuk gereedschap in past, en schroef het hout vervolgens vast aan de muur. Als je je zorgen maakt over het bijhouden van je gereedschap, kun je misschien elke plek labelen waar ze heen gaan met een stift en duct-tape.

schuur inrichting garage inrichting

6. Chemicaliën opbergen met opbergdozen

Om te voorkomen dat chemicaliën zoals onkruidverdelger of pesticiden in uw schuur worden gespoten, moet u ervoor zorgen dat ze niet in de buurt van ontvlambare materialen worden opgeslagen. U kunt ze ook uit de buurt houden van de vloer, de grond en zelfs de watertoevoer.

Door het plaatsen van al hun potentieel gevaarlijke chemicaliën in een enkele opslagcontainer, kunt u ervoor zorgen dat ze allemaal veilig zijn opgeslagen en ook hen weg te houden van blootstelling van buitenaf. Plastic bakken voor zwaar gebruik die gemakkelijk in en uit elkaar kunnen worden geschoven, zijn ideaal om ze in op te slaan.

Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen bij het opslaan en organiseren van chemicaliën in uw schuur:

Bewaar de chemicaliën in de originele containers, bij elkaar opgeslagen.
Houd ze uit de buurt van direct zonlicht en houd ze buiten het bereik van huisdieren of kinderen.
Zorg ervoor dat als u kunstmest en brandstof op precies dezelfde plaats opslaat, ze niet te dicht bij elkaar staan.

7. Hergebruik een oude pallet als een multifunctionele organizer

Pallets zijn een uiterst veelzijdig meubelstuk. Ze kunnen worden gebruikt als een tafel, een bed, een plank, een tuinbank, een salontafel, een dressoir, een wandmeubel, een deurkozijn, een wijnrek, een kledinghanger, een kapstok, een kruk, een trapladder, een werkbank, een stoel, een plantenstandaard, een vogelvoeder, een hondenhok, een kattenhok, een kippenhok, een broeikas, een garage, een schommelbank, een speelhuisje, een tuinhuisje, een hek, een latwerk, een pergola, een barbecue, een hot tub, een biljarttafel, een boekenkast, een bar, een boekenplank, een bureau, een dressoir, een

Om te beginnen, neem een oude pallet en schuur hem met een schuurmachine. Dan, verf het om het even welke kleur u wenst. Nadat het droogt, bevestig het aan de muur met behulp van een paar schroeven. De afzonderlijke planken zijn geweldige plekken om hamers en andere voorwerpen met handgrepen op te hangen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om een verscheidenheid aan gereedschappen vast te houden.

8. Koop vrijstaande planken

Soms is de eenvoudigste manier om opslagruimte aan een schuur toe te voegen het plaatsen van kant-en-klare planken binnenin. Als u van plan bent om volumineuze voorwerpen op te slaan, zorg er dan voor dat u de planken op een of andere manier aan de muren bevestigt of vastschroeft om ze te stabiliseren.

9. Hang slang en snoer organisatoren

Als u van plan bent hoe u een garage te organiseren, het laatste wat je moet doen is hoofdpijn te krijgen van alle kluwen van snoeren en slangen ruimte innemen op de vloer. In plaats van het gebruik van haken, planken of PVC-buizen aan uw snoeren en slang te organiseren, kunt u gewoon gebruik maken van een instrument genaamd een snoer organisator. Snoer opbergers zijn er in verschillende maten en vormen en zijn ontworpen om uw snoeren en slangen netjes geordend en uit het zicht te houden.

De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat de haak die u hebt geïnstalleerd is stevig vastgemaakt aan de muur van uw schuur. Slanghaken kunnen zo weinig als $ 5- $ 10 kosten van uw lokale hardware winkels.

schuuri nrichting voorbeeld

10. Hang tuingereedschap aan de buitenkant

Vergeet niet de achterkant van de deuren of de buitenmuren. Dit zijn goede plekken om haken op te hangen, zodat u uw meest gebruikte kleine gereedschap bij de hand hebt. Grotere tuingereedschappen zoals schoppen en bijlen kunt u aan de buitenmuur bevestigen. Dit idee werkt het beste als de muur een beetje beschut is tegen het weer met een dak overstek, want dan hoef je je geen zorgen te maken dat het gereedschap nat wordt.

11. Kies voor rekken van draad

Overweeg draadrekken in plaats van houten planken. Houten planken laten het licht door en maken het makkelijk om spullen te vinden in ruimtes waar misschien niet veel natuurlijk licht is. Ze zijn beter bestand tegen water dan draadplanken, en u zult wat vocht hebben als u uw opslagruimte buiten opslaat.

12. Bouw een pottenbank of werkbank

Een pottenbank is een geweldige aanvulling op elke buitenruimte. Het is een handige plek om te zitten en te werken, of je nu aan het tuinieren bent of gewoon aan het relaxen. Een pottenbak kan ook dienst doen als werkbank, zodat je in huis dingen kunt doen zonder naar binnen te hoeven. Om er een te bouwen, begint u met een stevige basis van onder druk behandeld hout. Bevestig vervolgens twee poten aan de basis, en maak ze af met een zitkussen. Gebruik schroeven of spijkers om de poten aan de basis te bevestigen. Als de bank klaar is, bedekt u hem met waterdicht materiaal, zoals plastic folie of canvas.

13. Gebruik een verfemmer als een caddy

Een eenvoudig en gratis tuinorganisatie-idee is om een emmer opnieuw te verven als een opslag caddie. Neem bijvoorbeeld een oude gegalvaniseerde verfemmer en verander hem in een tuinslang houder. Boor gewoon een paar gaten in de bodem en schroef de emmer aan de muur. Wikkel er vervolgens een tuinslang omheen en bewaar voorwerpen zoals kwasten erin.

14. Ventileer met kippengaas

Omdat stilstaande lucht zichzelf ook opwarmt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lucht door de schuur circuleert. Verf en olie kunnen echter ontvlambaar, of explosief, zijn als ze te heet worden! Schuren zonder ramen beschermen tegen zonlicht en een oververhit interieur.

Vergeet niet dat een schuur met ramen niet per se luchtdicht hoeft te zijn! Voeg ventilatieroosters toe en bedek de openingen met kippengaas om ongedierte te ontmoedigen en frisse lucht binnen te laten. Laat tijdens de warme maanden de schuurdeur open tijdens het werk.

15. Een luifel systeem opzetten

Een latten wand is vergelijkbaar met een peg board, maar ze zijn een beetje duurzamer voor het ophangen van zware voorwerpen zoals kruiwagens en fietsen. De latten plank hangt horizontaal over een muur en maakt gebruik van geprefabriceerde spijkers die in de latten passen om voorwerpen te bevestigen. Zorg ervoor dat uw schuur sterk genoeg is om een dergelijke installatie aan te kunnen.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op LifeStorage.com op 6 juni 2016 en is herzien op 15 november 2018 om nieuwe informatie op te nemen.

Nu weetje alles van een handige schuur inrichting voor een grotere schuur of een kleinere. Alle soorten gereedschap heb je als het goed is nu mooi in gedeeld. De garage inrichting is wel even een klusje maar een goed overzicht is echt heel belangrijk. Niemand wil klussen en steeds moeten zoeken naar de materialen die hij nodig heeft. Nu is het nog belangrijk om je grote collectie gereedschap netjes te houden. 

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties