14 Goedkope Schutting Ideeën

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker op 29 juli 2022

dat het meestal goedkoper is dan nieuwe omheiningen, kunt u de oude planken gebruiken om andere dingen te maken zoals meubels of zelfs pallets. U kunt ook creatief zijn met uw ontwerp door verschillende soorten hout te gebruiken.

Dit is een voorbeeld van een eenvoudige omheining die kan worden gebouwd voor ongeveer $ 100. Het is niet de mooiste, maar het zal houden uit ongewenste dieren.

De eerste stap in

Een mooie tuin verdient de juiste schutting

Tuinschermen zijn vaak niet de eerste gedachte wanneer u uw perfecte tuin ontwerpt. Een hek voor uw tuin kan echter een geweldige manier zijn om direct de aandacht te trekken en waarde aan uw eigendom toe te voegen. Een goed ontworpen tuinafscheiding kan ook helpen uw planten te beschermen tegen windschade en ongewenste bezoekers buiten te houden. Hier vindt u enkele ideeën om van uw tuin een prachtig landschap te maken.

1. Bamboe schutting is sterk en mooi 

Een bamboe schuting is niet duur maar wel erg mooi. Het is een bamboe omheining die zowel stevig als mooi is. Het is gemaakt van bamboehout, wat een grassoort is.

Deze bamboe omheining is prachtig in elkaar gezet en is oerdegelijk. Het materiaal is ook hernieuwbaar omdat het zo snel groeit. Wist je dat het eigenlijk een grassoort is? Verbazingwekkend en zeer nuttig. Bovendien is het heel goedkoop als tuinafscheiding. Super cool!

2. Natuurlijke schutting van planten

Een natuurlijke omheining is een type tuinomheining gemaakt van levende materialen zoals hout, bamboe of andere planten. Natuurlijke omheiningen worden vaak gebruikt om dieren uit tuinen en erven te houden. Ze kunnen met de hand of met behulp van gereedschap worden gebouwd. Het gebruik van natuurlijke omheiningen is al populair sinds de oudheid, maar ze zijn de laatste tijd steeds gebruikelijker geworden in het moderne tuinieren.

3. Schutting van gebruikt hout

Een schutting van gebruikt hout is mooi en erg goedkoop. De voordelen van een schutting van gebruikt hout zijn. dat het meestal goedkoper is dan nieuwe omheiningen, kunt u de oude planken gebruiken om andere dingen te maken zoals meubels of zelfs pallets. U kunt ook creatief zijn met uw ontwerp door verschillende soorten hout te gebruiken.

Dit is een voorbeeld van een eenvoudige omheining die kan worden gebouwd voor ongeveer $ 100. Het is niet de mooiste maar wel de goedkoopste.

Gerecycleerd houten hekken zijn een manier om geld te besparen en toch uw eigendom te beschermen. Ze kosten lang niet zo veel als een nieuw hek, omdat u een tweede gebruik krijgt van iets dat al bestaat. U betaalt minder upfront, ook, omdat je niet hoeft te een heel nieuw stuk materiaal te kopen.

Een omheining gemaakt van gebruikt hout is niet alleen goed voor het milieu, het is ook zeer aantrekkelijk. Als u veel bomen rond uw huis, wilt u misschien een aantal planten langs uw omheining te overwegen. Bomen zorgen voor schaduw, en ze maken uw tuin voelen als een kleine oase.

U vindt er vele opties als het gaat om het kiezen van wat voor soort gerecycled hout hek dat u zou willen. Sommige bedrijven verkopen kant-en-klare panelen, terwijl anderen bieden aangepaste ontwerpen. Hoe dan ook, de mogelijkheden zijn eindeloos.

4.Trellis panelen schutting

Trellis panelen zijn grote panelen die gebruikt worden in omheiningen en poorten. U kunt ze overal gebruiken waar u wat groen in uw tuin of achtertuin wilt brengen. Deze panelen zijn uiterst nuttig omdat ze voldoende ruimte bieden om wijnstokken, bloemen en zelfs bomen te laten groeien. Zo kunt u genieten van de schoonheid van de natuur zonder u zorgen te hoeven maken over snoeien en snoeien.

De panelen zijn er in verschillende maten, afhankelijk van hoe groot u uw trellis wilt hebben. Zo wordt de grootte van een paneel meestal gemeten in inches, feet, yards, meters, enz. Als u niet weet welke maat u nodig hebt, meet dan de lengte en breedte van uw gewenste oppervlak en vermenigvuldig dat met 2.

U kunt trellis panelen online of in de lokale tuinieren winkels te kopen. Ze online kopen kan goedkoper zijn dan ze ter plaatse te kopen. Maar zorg ervoor dat u de verzendkosten controleert voordat u iets koopt.

5. Composietschutting

Composiet is een materiaal dat gemaakt is van houtvezels en kunststofvezels. Het wordt gebruikt voor omheiningen omdat het niet veel onderhoud vergt en er heel natuurlijk uitziet. Er zijn veel verschillende soorten composiet omheiningen. U kunt bijvoorbeeld een hekwerk maken van gerecycled materiaal of een combinatie gebruiken van zowel hout- als kunststofvezels.

U kunt een afrasteringsset kopen met rails en palen in één pakket. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u alles apart moet kopen. De prijzen variëren van €10 tot €100 per meter.

6. Gaaspanelen schutting

Gaaspanelen zijn dunne panelen die u op grote rollen kunt kopen. U kunt ze in kleinere stukken snijden of als een hele plaat gebruiken. Ze worden vaak gebruikt als een tijdelijke oplossing of gecombineerd met een ander materiaal zoals hout of metaal. Maar hoe zien gaaspanelen er eigenlijk uit? We tonen u hier enkele voorbeelden.

7. Kunsthaag 

Als u wat groen rond uw huis wilt planten, kunt u overwegen een kunstmatige haag te planten. Dit type tuinstructuur ziet er geweldig uit en vergt niet veel onderhoud. U hoeft hem niet eens water te geven.

8. Composiet schutting

Composiet is een materiaal dat gemaakt is van houtvezels en kunststofvezels. Het wordt gebruikt voor omheiningen omdat het niet veel onderhoud vergt en er heel natuurlijk uitziet. Er zijn veel verschillende soorten composiet omheiningen. U kunt bijvoorbeeld een hekwerk maken van gerecycled materiaal of een combinatie gebruiken van zowel hout- als kunststofvezels.

U kunt een afrasteringsset kopen met rails en palen in één pakket. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u alles apart moet kopen. De prijzen variëren van €10 tot €100 per meter.

9. Een schutting van de groothandel

De beste manier om geld te besparen op uw tuinafscheiding is om te kopen bij een gespecialiseerd bedrijf op dit gebied. U kunt dergelijke bedrijven online vinden, en velen bieden installatiediensten aan.

Er zijn echter een aantal dingen die je nodig hebt om te overwegen voordat je begint rond te shoppen. U wilt ervoor zorgen dat u koopt van een betrouwbare leverancier. Een goede plek om te beginnen met zoeken is het internet. Er zijn tal van leveranciers online vermeld, en u kunt controleren beoordelingen om te zien hoe anderen denken over de kwaliteit van hun producten. Een andere optie is om vrienden en familieleden te vragen die al hekken van een bepaald bedrijf hebben gekocht. Ze kunnen aanraden een over een andere.

Wanneer u besluit waar u uw omheining te kopen, zorg ervoor dat u rekening houden met de volgende factoren:

– Uw budget

– Welk materiaal u kiest

– Hoeveel afrasteringsmateriaal u nodig heeft

– Waar u woont

10. Hou het simpel met de prefab tuinafscheiding

Een geprefabriceerde tuin muur is een geweldige manier om privacy toe te voegen aan uw tuin zonder dat u uren te besteden aan het bouwen van een zelf. Als u op zoek bent naar iets snel en goedkoop, wilt u misschien overwegen de aanschaf van een geprefabriceerde omheining. Dit type hek is al voorgemonteerd in de fabriek, en je hoeft alleen maar om het samen te stellen jezelf.

De prefab schutting is meestal niet de mooiste optie, maar wel heel praktisch omdat hij meteen klaar is voor gebruik. Bovendien kunt u er gemakkelijk bloemen en struiken voor planten om uw tuin een warme en natuurlijke uitstraling te geven. Bovendien is de prefab schutting volledig omheind, dus het biedt uitstekende privacy.

12. Een geweven schutting van kunststof.

Een geweven hek is meestal gemaakt van kunststof en is een geweldige optie voor wie op zoek is naar privacy zonder de uitgaven te veel geld. Deze hekken worden meestal gebruikt rond werven of tuinen, omdat ze bieden veel privacy. Ze zijn ook zeer eenvoudig te installeren als je niet hoeft te gaten graven of palen te bouwen. Je hoeft alleen maar leg het hek materiaal over de grond en weven het samen.

Er zijn verschillende soorten van geweven hekken, waaronder een aantal die er uitzien als hout, bamboe, vinyl, of metaal. Plastic geweven hekken zijn een van de meest voorkomende vormen van geweven hekwerk. Echter, ze komen in een grote verscheidenheid van kleuren en stijlen. Sommige mensen gebruiken ze zelfs om zelfgemaakte meubels te maken.

Omdat een geweven hekwerk is niet zo dik als houten hekken, het vereist vaak een reeds gebouwd hek om het te bevestigen voor ondersteuning. Dit is de reden waarom zie je veel DIY projecten en tutorials online over hoe je een geweven kunststof schutting toe te voegen aan een bestaande omheining.

13. De gevlochten schutting van wilgentakken of hazelaar

Een heel mooi, natuurlijk tuinhek is het gevlochten hek. Dit type tuinhek wordt gemaakt van boomtakken, meestal wilgentakken of hazelaars. Voor dit tuinhek hoeven geen bomen gekapt te worden; het is dus ook een milieuvriendelijk tuinhek. Gewoonlijk wordt de gevlochten tak aan houten palen bevestigd of in een houten frame vastgezet, vaak samen met een traliewerk of een soortgelijk raamwerk. Vaak wordt de gevlochten omheining bedekt met een gaaswerk ter bescherming tegen dieren en insecten.

14. Goedkope schuttingpanelen

U wilt niet te veel geld uitgeven aan uw omheining. Kunststof afrasteringspanelen zijn een manier om wat geld te besparen. Ze zijn gemakkelijk te monteren en te installeren, en je zult nog steeds genieten van een goede hoeveelheid privacy. Als u liever een op maat gemaakte omheining te bouwen, bekijk dan onze gids voor het bouwen van een houten schutting.

Vera Bakker
Geschreven door: Vera Bakker
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties